Geografische tong - foto's

Geografische tong - foto's

copyright:
wikimedia.org

Geografische tong - foto's

copyright:
wikimedia.org

"Vertaald door Google Translator
Excuses voor het fouten van de taal"

Geografische tong - is een goedaardige aandoening, die optreedt bij maximaal 3% van de algemene bevolking. Meestal patiënten zijn asymptomatisch, maar sommige patiënten hebben een verhoogde gevoeligheid voor warm en kruidig ​​voedsel.

Geografische tong - oorzaken

Een definitieve oorzaak niet is opgehelderd, maar laesies worden gezien met de verhoging van de frequentie bij patiënten met psoriasis. In een studie bij patiënten met psoriasis, geografische tong deed zich voor in 10% van de patiënten, in tegenstelling tot slechts 2,5% van de leeftijd en geslacht gematchte controalata. Een polygene wijze van overerving werd voorgesteld door geografische tong. Geen verhoogde incidentie van geografische tong is geconstateerd door het gebruik van drugs of het milieu agenten.

Geografische tong kan hebben voor alle leeftijdsgroepen, maar komt vaker voor bij volwassenen. Patiënten kunnen levensmiddelen worden geografische tong branderig gevoel of irritatie van de tong na inname van warm of pikant .

Taal presenteert een goed begrensd gebied van erytheem, met name invloed zijn op de dorsale en laterale randen van de tong. Op het gebied van erytheem architectonische taal wordt verwijderd, met verlies van filoremische papillen en de omliggende mucosa atrofie. Omgeving is goed gedefinieerd, hyperkeratotische, wit met gele randen, serpingioase, onregelmatig. Soortgelijke laesies aanwezig kunnen zijn in andere mucosale gebieden.

Geografische tong - Behandeling

niet behandeld als een goedaardige en asymptomatisch conditie.