Hirsutisme - foto's

Hirsutisme - foto's

copyright:
wikimedia.org

 

"Vertaald door Google Translator
Excuses voor het fouten van de taal"

Hirsutisme - is een aandoening die vrouwen houdt overmatige groei van gezichtshaar bij. Abnormale haargroei gebeurt meestal op de borst, gezicht en rug.

Hirsutisme - oorzaken

Ongeveer de helft van de vrouwen met hirsutisme hebben een verhoogde niveaus van mannelijke hormonen genaamd androgenen. Hoge niveaus van deze hormonen kan worden veroorzaakt door:

Het belangrijkste symptoom van hirsutisme is haargroei op de buik, borsten, en bovenlip (mannelijk-patroon haargroei bij vrouwen). Als hirsutisme wordt veroorzaakt door een hoge mate van mannelijke hormonen, ook symptomen kunnen zijn:

Als hirsutisme is te wijten aan het syndroom van Cushing, tekenen en symptomen kunnen bestaan ​​uit:

Hirsutisme - Behandeling

Behandeling van hirsutisme is afhankelijk van hoe ernstig het probleem en als er een diepere oorzaak. Bijvoorbeeld, een vrouw ophoudt hirsutisme kan worden geadviseerd om medicijnen die kunnen bijdragen aan deze voorwaarde te nemen. Als een tumor op de eierstokken of bijnieren de oorzaak is, kan het operatief worden verwijderd. Overgewicht vrouwen met hirsutisme kan worden geadviseerd om gewicht te verliezen.

Als er geen onderliggende oorzaak wordt gevonden, kan een combinatie van zelfzorg strategieën en technieken worden gebruikt, psychologische ondersteuning kan nuttig zijn, omdat hirsutisme is vaak een frustrerend en beschamend conditie.

Levensstijl

Overgewicht kan bijdragen aan hirsutisme. Een evenwichtige voeding en beweging kunnen helpen bij het verkrijgen van het juiste gewicht te controleren.