Lentigo - foto's

Lentigo - foto's

copyright:
dermnet.com

Lentigo - foto's

copyright:
dermnet.com

"Vertaald door Google Translator
Excuses voor het fouten van de taal"

Lentigo - wordt beschouwd als ultraviolette een preinvasive letsel veroorzaakt op lange termijn cumulatief.

Lentigo - oorzaken

Lentigo maligne risico neemt toe met de leeftijd en de duur van de blootstelling aan zonlicht.

Lentigomaligna blijkt te zijn in verband met basaalcelcarcinoom, de geschiedenis van ernstige zonnebrand, porfyrie cutanea tarda, Werner syndroom, xeroderma, tyrosine-positieve oculocutaan albinisme pigmentosa. Toename van het aantal melanocytische nevi, met inbegrip van grote of reuze congenitale naevi, ook leiden tot de ontwikkeling van kwaadaardige lentigo.

Lentigo maligna meest van invloed op de zon blootgestelde huid, hoofd en nek. Maar het kan ook van invloed op de neus en wang. Bij sommige mensen, de laesies verschijnen het meest aan de rechterkant is de bestuurder aan de kant van het hoofd en de hals bij mannen en aan de linkerzijde, die de passagier kant van vrouwen.

De arts moet verdachte de mogelijkheid van melanoom als een patiënt klaagt van een nieuwe laesie - gepigmenteerde of veranderingen in een bestaande moedervlek. Lentigo maligna kan ook optreden op de armen, benen en romp, in sommige zeldzame gevallen het mondslijmvlies.

Tekenen die wijzen op een lokaal gevorderde laesies zijn hoogte, branderig gevoel, jeuk, pijn of bloeden. Lentigo maligne precursor laesie is vergeleken met een plek op de huid.

Het percentage van de lentigo maligna om lentigo maligna melanoom vooruitgang blijft onbekend, maar schattingen van de levensduur risico van kwaadaardige lentigo is bekend dat 4,7% zou worden op de leeftijd van 45 jaar.

Lentigo - Behandeling

Lentigo maligna wordt beheerd met definitieve chirurgische behandeling. .

De prognose is over het algemeen goed voor patiënten met gelokaliseerde melanoom en zonder metastasen. Monitoring is het onderzoek van de huid. De patiënt die werd behandeld voor lentigo moet jaarlijks te controleren.