Lichen spinulosus - foto's

Lichen spinulosus - foto's

copyright:
dermnetnz.org

Lichen spinulosus - foto's

copyright:
dermnetnz.org

"Vertaald door Google Translator
Excuses voor het fouten van de taal"

Lichen spinulosus - patches wordt gekenmerkt door solitair of meerdere papels bedekt met doornen folliculaire keratosis.

Lichen spinulosus - oorzaken

Spinulosum Llichen optreedt tijdens de kindertijd naar volwassenheid. Ze hebben de neiging om een ​​plotseling begin hebben en niet gepaard gaat met andere tekenen en symptomen. Folliculaire papels zijn kleine, ruwe hobbels, de ronde of ovale vlekken, die snel uit te breiden. En verspreid over meerdere dagen kunnen van invloed zijn grote delen van de huid.

De letsels veroorzaken geen pijn, maar sommige patiënten kunnen klagen over pruritus (jeuk).

De oorzaak is onbekend korstmossen spinulosum. Verschillende mogelijke oorzaken zijn gepostuleerd maar geen werden bevestigd. Deze omvatten, in reactie op een onbekende infectie, associatie met atopie (familie-erfenis, de trend naar enige vorm van allergie, zoals eczeem, astma of hooikoorts), en genetische aanleg.

Lichen spinulosus - Behandeling

Er is geen specifieke behandeling voor llichen spinulosum en in de meeste gevallen verdwijnt spontaan binnen 1-2 jaar, maar het kan blijven bestaan ​​al tientallen jaren bij sommige patiënten. Sommige patiënten kunnen nuttig vinden de volgende: