Melasma - foto's

"Vertaald door Google Translator
Excuses voor het fouten van de taal"

Melasma - Is een verworven hypermelanosis in de zon blootgestelde gebieden.

Melasma presenteert als symmetrische hyperpigmentatie macules, die kunnen worden confluente of stippen op de wangen, bovenlip, kin, voorhoofd zijn de meest voorkomende locaties.

Melasma - oorzaken

Oorzaak: pathofysiologie van melasma is onzeker. In veel gevallen een directe relatie met vrouwelijke hormonale activiteit lijkt aanwezig te zijn, zoals gebeurt met de zwangerschap melasma en gebruik van orale anticonceptie. Andere factoren die betrokken zijn bij etiopathogenese van melasma zijn lichtgevoeligheid medicijnen, milde vorm van ovariële of schildklierafwijkingen, en bepaalde cosmetica.

De belangrijkste factor in de ontwikkeling van melasma is de blootstelling aan zonlicht. Zonder de strikte vermijden van zonlicht, zijn potentieel succesvolle behandelingen voor melasma gedoemd te mislukken.

Melasma - Behandeling

Melasma kan moeilijk zijn te behandelen, het pigment van melasma zich geleidelijk ontwikkelt, en de resolutie is ook geleidelijk. Alle golflengten van het zonlicht, met inbegrip van het zichtbare spectrum, waarschijnlijk melasma veroorzaken. Lijn behandeling van melasma blijft actueel depigmenterende agenten, Hydrochinon (HQ) wordt het meest gebruikt. Het is een chemische stof die tyrosine hydroxyphenolic remt, wat resulteert in verminderde productie van melanine. Daarnaast kan cytotoxische metabolieten storing veroorzaken bij melanocyt functie en levensvatbaarheid. HQ kan worden toegepast in een crème of als een alcohol-gebaseerde oplossing.