Necrobiosis lipoidica - foto's

Necrobiosis lipoidica - foto's

copyright:
dermnet.com

"Vertaald door Google Translator
Excuses voor het fouten van de taal"

Necrobiosis lipoidica - is een aandoening van collageen degeneratie met granulomateuze reactie, verdikking van de bloedvatwanden, en afzetting van vet.

Necrobiosis lipoidica - oorzaken

Necrobiosis lipoidica De precieze oorzaak is onbekend, maar de leidende theorie Necrobiosis lipoidica gericht op diabetische micro-angiopathie. Andere theorieën suggereren trauma of inflammatoire of metabole veranderingen. Nog andere theorieën suggereren dat antilichaam-gemedieerde vasculitis kunnen veranderingen waargenomen in Necrobiosis lipoidica veroorzaken.

Necrobiosis lipoidica is 3 keer vaker voor bij vrouwen dan bij mannen. De gemiddelde leeftijd van begin 30 jaar, maar kan zich ontwikkelen op elke leeftijd. Bij patiënten met diabetes kan optreden vroeg. Asymptomatische patiënten toont heldere vlekken die langzaam te vergroten in een paar maanden of jaren. Rood-bruine vlekken zijn aanvankelijk geel en dan depressief, atrofische. Ulcera kan optreden na een trauma en worden

meestal geassocieerd met pijn. De belangrijkste beschuldiging is de patiënt het uiterlijk van de laesies. De klinische aspect van necrobiosis lipoidice is onderscheidend.

Necrobiosis lipoidica - Behandeling

Behandeling voor Necrobiosis lipoidica, niet erg doeltreffend deels omdat de exacte oorzaak is onbekend. Omdat het kan leiden gelokaliseerde trauma aan zweren Necrobiosis lipoidica, kan de bescherming van de benen met elastiek steun kousen en voetensteun nuttig zijn. Excisie en enten succesvol zijn geweest, maar herhaling kan optreden secundair aan onderliggende vasculaire laesies.