Onychomycose - foto's

Onychomycose - foto's

copyright:
wikimedia.org

"Vertaald door Google Translator
Excuses voor het fouten van de taal"

Onychomycose - verwijst naar een schimmelinfectie die de teennagels en handen.

Onychomycose - oorzaken

Onychomycose wordt veroorzaakt door drie belangrijkste klassen van schimmels: dermatofyten, gisten, schimmels en nondermatophyte. Dermatofyten zijn veruit de meest voorkomende oorzaken van onychomycose. Twee belangrijke pathogenen zijn verantwoordelijk voor ongeveer 90% van alle gevallen van onychomycose. Trichophyton rubrum goed is voor 70% en Trichophyton mentagrophytes goed voor 20% van alle gevallen. Nondermatophyte onychomycose veroorzaakt door schimmels ( Fusarium soorten, Scopulariopsis brevicaulis, Aspergillus soorten) steeds vaker over de hele wereld, goed voor maximaal 15% van de gevallen in sommige landen. Onychomycose te wijten aan Candida is zeldzaam.

Risicofactoren voor onychomycose zijn familiegeschiedenis, veroudering, slechte gezondheid vóór de verwonding, het warme klimaat, de deelname aan fitness-activiteiten, immunosuppressie (bijv. HIV, drugs geïnduceerde), gemeenschappelijke baden en occlusieve schoeisel.

Nagel kan kijken verdikt, geel of helder. Nagels kunnen worden pijnlijk en sfărâmiciose, of kan los van nagelbed. Er is meestal geen pijn of andere lichamelijke symptomen, tenzij de ziekte ernstig is.

Onychomycose - Behandeling

De antifungale behandeling van onychomycose met behulp van actuele, mondelinge en chirurgische technieken. Behandeling hangt af van het aantal vingers getroffen, het type en de ernst van onychomycose. Een combinatie van lokale en systemische regimes verhoging van de genezing.