Orale candidiasis - foto's

 
Orale candidiasis - foto's

copyright:
wikimedia.org

"Vertaald door Google Translator
Excuses voor het fouten van de taal"

Orale candidiasis - een groep van schimmelinfecties van de mond en tong, wordt vaak veroorzaakt door Candida albicans , hoewel er waren berichten dat soorten toegenomen incidentie van niet-albicans.

In afwezigheid van andere bekende oorzaken van immunosuppressie, spruw bij volwassenen kunnen mondelinge suggereren HIV-infectie. Drie klinische presentaties komen vaak voor bij mensen met hiv: pseudomembraneuze cheilitis, erythemateuze, en hoekig. Wanneer de ziekte zich ontwikkelt tot aids, kan Candida binnenvallen in de slokdarm, waardoor dysfagie of odynophagia.
Patiënten met orale candidiasis kunnen worden volledig asymptomatisch, dus is het belangrijk om inzage in uw mond goed. Laesies kunnen overal op het hard of zacht in de mond, onder de tong, het tandvlees of de binnenkant van de mond, keelholte of rug aan rug.

Orale candidiasis - oorzaken

Factoren die candidiasis voorstander zijn:
-De ziekte komt vaker voor bij vrouwen dan bij mannen en treedt meestal in de zomermaanden
Hoge percentage dragerschap is te zien in immuungecompromitteerde, bloedgroep antigenen A en het ontbreken van speekselsecretie
Carrier-state is hoger voor speeksel zuur
Xerostomie verhoogt de vervoerder-state
-Gebruik van psychotrope geneesmiddelen die een droge mond veroorzaken
Micellen, wordt het bedrag verhoogd tijdens de slaap en dalingen in het eten en tandenpoetsen
Roken verhoogt de state-run vervoerder, verhoogt het risico van infectie bij mensen met HIV, met name veroorzaakt multifocale candidose en mediane ruitvormige glossitis
Behandeling met tetracycline
Mondelinge microbiële flora-onbalans door bacteriële onderdrukking, verminderde speekselproductie, immuunsysteem gebreken
-Actuele corticosteroïdtherapie systemische of hechtende
-Diabetes mellitus.

Orale candidiasis - Behandeling

In gevallen van matige tot ernstige gevallen:

                1. Fluconazol 200, vervolgens 100 mg per dag X 14 dagen, er rekening mee dat de azolen drugs niet aanbevolen tijdens de zwangerschap.

               2. In ernstige gevallen die kunnen interfereren met de juiste voeding en hydratatie, kan de patiënt ziekenhuisopname nodig voor de hydratatie en nutritionele ondersteuning. 

               3. Bij patiënten het dragen van prothesen, moeten zij worden ondergedompeld in chloorhexidine oplossing (zoals PerioGard), breng dan een dun laagje ijs Nizoral stretch acryl prothese wordt in contact met het mondslijmvlies. Hiermee wordt voorkomen dat herbesmetting van het apparaat.

                5. Onderhoudstherapie te onderdrukken toekomstige reimbolnavirii kan variëren van pil pil per dag Mycelex TID. Fluconazol onderdrukkende therapie is over het algemeen niet aanbevolen, met uitzondering van de patiënten met slokdarmkanker candidiasis met azol weerstand vanwege de potentieel lange-termijn gebruik.