Pityriasis rubra pilaris - foto's

 

"Vertaald door Google Translator
Excuses voor het fouten van de taal"

Pityriasis rubra pilaris - is de naam gegeven aan een groep van zeldzame huidziekte, squameuze planken met oranje-rood goed gedefinieerde grenzen.

Zij kunnen het gehele lichaam bedekken of alleen delen van het lichaam, zoals ellebogen en knieën, handpalmen en voetzolen.

Pityriasis rubra pilaris - oorzaken

De oorzaak van pityriasis rubra Pilar is onbekend. Pityriasis rubra Pilar is meestal sporadisch, maar sommige vormen ten dele kan worden geërfd. Dit kan gebeuren in een race, zijn mannen en vrouwen in gelijke mate aangetast.

Pityriasis rubra Pilar volwassen ontstaan ​​meestal begint in het hoofd, de nek en de bovenste romp als een rode schilferige huiduitslag. Er is vaak een eenzame laesie, maar optreden voor enkele weken meer en komen ze samen om groepen van rood-oranje laesies vorm. Een paar weken deze spreiding naar beneden en kan betrekking hebben op het grootste deel van het lichaam (erytrodermie). Harde, droge pluggen kan worden gevoeld en is te wijten aan squameuze planken haarzakjes, die vaak het meest voor de hand liggende zijn de rugzijde van de vingers. Patiënten kunnen ook klagen over jeuk in de vroege stadia van de ziekte.

Scheuren kan ontwikkelen en kan pijnlijk zijn bij het lopen of gebruik maken van de handen is moeilijk. Nagels kunnen worden verdikt en verkleurd en zwarte strepen lineaire (splinter bloeding). haar kan dun aanzienlijk.

Pityriasis rubra pilaris - Behandeling

Behandeling is moeilijk, omdat het klinisch beloop is zo veranderlijk voor elk van de verschillende typen pityriasis rubra Pilar. In het algemeen, pityriasis rubra Pilar erfelijke vormen blijven voortduren gedurende het hele leven de tijd, verworven sporadische vormen de neiging om spontaan te genezen op het einde.

Actuele medicatie, zoals verzachtende middelen kunnen worden gebruikt om symptomen van uitdroging en kloven te verlichten. In ernstige gevallen acitretine of isotretinoïne kan nuttig zijn. Methotrexaat is van beperkte waarde.