Psoriasis - foto's

"Vertaald door Google Translator
Excuses voor het fouten van de taal"

Psoriasis - Huiduitslag zijn chronische, schilferige die mensen van alle leeftijden (circa 2% van de bevolking).

Er is een genetische aanleg voor psoriasis. Psoriasis wordt ook beïnvloed door omgevingsfactoren. Het is niet besmettelijk en is niet te wijten aan een allergie.

Psoriasis - oorzaken

Precies wat de oorzaken psoriasis is niet volledig bekend, maar er zijn veel actieve onderzoek op dit gebied. Hyperactief immuunsysteem is betrokken op een wijze dat de ontsteking veroorzaakt. Concreet is er een overmatige productie van Th1 cytokines, in het bijzonder TNF. Ze hebben veel effecten, met inbegrip van een verdere groei van bloedvaten in de huid (waardoor rood) en de groei van de huidcellen (waardoor schilfering en verdikking van de huid).

Genetische invloeden
Net als de meeste ziekten, is psoriasis beïnvloed door erfelijke eigenschappen. Tot 50% van de mensen met psoriasis zal weten van een andere aangetaste familielid. Patiënten met een familiale voorgeschiedenis van psoriasis hebben de neiging om psoriasis te ontwikkelen eerder in hun leven dan mensen zonder een familiegeschiedenis.
Stress
Fysieke en emotionele stress kan neerslaan psoriasis en is zeer moeilijk te vermijden.
Infectie
Infecties kunnen veroorzaken opflakkeringen van psoriasis. Soms kan besmetting leiden tot clearing of verbetering van psoriasis.
  • Sreptococcal keelinfecties (tonsillitis) kan leiden tot psoriasis guttata.
  • Candida-infecties (spruw) kan verergeren psoriasis.
  • Malassezia gisten kan een rol spelen in sebopsoriasis.
 
Hormonen
De relatie tussen hormonen en psoriasis is onduidelijk. Post - puberteit is een piek tijd voor aanvang van de psoriasis. Zwangerschap kan ook een effect hebben op de ernst van de psoriasis, is het beter, meestal, een mogelijke verslechtering van na de bevalling. Psoriasis heeft geen invloed op het ongeboren kind.

Symptomen variëren van mild en echt aan de pijnlijke gebeurtenissen (bv. die zich in de plooien van de gewrichten). Aan de andere kant, aanleiding geven tot ernstige vormen van psoriasis uitingen van emotionele aard, de ziekte een negatieve invloed op de sociale relaties, persoonlijke en emotionele. Patiënten zijn vaak zo overweldigd door hun ziekte dat ze zich geïsoleerd en depressief.

Psoriasis - Behandeling

Er is tot nu toe geen remedie voor psoriasis, maar voldoende controle van de ziekte is het mogelijk voor de meeste patiënten.

Sommige mensen hebben een enkele episode van psoriasis, dat wist na een paar maanden en nooit herhaald. De meeste vormen van psoriasis hebben een fluctuerend verloop met periodes van verbetering en zelfs complete reiniging uitsluitend worden hervat op een later tijdstip. Er kunnen verschillende jaren tussen de exacerbaties. Een kleine groep van de patiënten had ernstige psoriasis, aanhoudend, dat is heel moeilijk te behandelen.