Solar Urticaria - foto's

Solar Urticaria - foto's

copyright:
wikimedia.org

"Vertaald door Google Translator
Excuses voor het fouten van de taal"

Solar Urticaria - is een zeldzame vorm van urticaria, huid is het opgeblazen binnen enkele minuten na blootstelling aan zonlicht of kunstlicht bron die straling uitzendt ultraviolette

Solar Urticaria - oorzaken

Omdat zonne-urticaria is niet duidelijk gedefinieerd, maar kan te wijten zijn aan antigeen-antilichaam reactie. Het lijkt erop dat een chemische stof die in het lichaam (fotoallergeen) reageert met UV-straling en een allergische reactie veroorzaken die zich manifesteert als netelroos.

Symptomen: een prikkende, jeukende huiduitslag ontwikkeld binnen enkele minuten na een korte periode van tijd (meer dan 30 minuten) van blootstelling aan de zon. Huiduitslag kan eruit zien als vlekken en worden rood en gezwollen. Vaak huiduitslag invloed zijn op gebieden die normaliter niet worden blootgesteld, boven het gezicht en de handen worden voortdurend blootgesteld aan de zon kan gemakkelijker worden beïnvloed.

Wanneer grote delen van het lichaam zijn aangetast, kan het verlies van vocht in de huid leiden tot verwarring, hoofdpijn, misselijkheid en braken.

Gebieden bedekt met dunne lagen kan ook worden beïnvloed, afhankelijk van de ultraviolette stralen die door het stof.

Solar Urticaria - Behandeling

Zodra een patiënt wordt beschermd tegen blootstelling aan de zon huiduitslag begint te verdwijnen spontaan in een paar minuten pan tot enkele uren. Huiduitslag eenmaal volledig uitgehard Er is niet een teken.

Patiënten met zonne-urticaria moet maatregelen nemen om te voorkomen of te minimaliseren blootstelling aan de zon, met behulp van bescherming tegen de zon. Orale antihistaminica nuttig kunnen zijn bij het verminderen van spots en het minimaliseren van de jeuk, maar soms zijn ze geheel te voorkomen de reactie.

Voor patiënten die slecht reageren en niet in staat zijn om hun conditie te beheren door middel van preventieve maatregelen, fototherapie en / of photochemotherapy kan worden beschouwd. Deze behandelingen worden vaak uitgevoerd voor de zomer maanden. Helaas, de ultra violette desensitisatie is vaak van korte duur en moet worden herhaald.