Sproeten - foto's

Sproeten - foto's

copyright:
wikimedia.org

"Vertaald door Google Translator
Excuses voor het fouten van de taal"

Sproeten - zijn platte ronde patches, skins, die meestal de grootte van een nagel hoofd. Vlekken zijn meerdere en kunnen willekeurig te ontwikkelen op de huid, vooral na herhaalde blootstelling aan de zon.

Ze zijn met name vaak voor bij mensen met een lichte huid op huid bovenlichaam gebieden zoals wangen, neus, armen, schouders en bovenarmen. Ze kunnen voorkomen bij jonge mensen in de leeftijd 1 tot 2 jaar

Sproeten - oorzaken

Sproeten ontstaan ​​als gevolg van een combinatie van genetische aanleg (legacy) en blootstelling aan de zon. Twee mensen die hetzelfde blootstelling aan zonlicht kan een gelijke kans op het ontwikkelen sproeten. Zonlicht en kunstmatige bruining lampen uitstoten ultraviolet (UV). Na blootstelling aan ultraviolette straling, de buitenste laag van de huid (epidermis) wordt dikker en de pigment-producerende cellen (melanocyten) produceren het pigment melanine tegen een verhoogd tarief. (Deze productie van melanine, in feite, kan enige bescherming bieden tegen toekomstige blootstelling aan de zon.)

Natuurlijk, mensen verschillen sterk in hun reactie op zonlicht. Om een ​​extreem voorbeeld, niemand albino pigmentatie van de huid als gevolg van een defect in melanine metabolisme. Aan de andere kant, mensen met een donkere huid zijn relatief minder gevoelig zijn voor zonlicht dan een lichte huid mensen. Echter, mensen met een donkere huid, zijn niet volledig resistent zijn tegen schade door de zon tegen zonnebrand en kan een langdurige blootstelling te worden. Mensen met blond of rood haar, bleke ogen en huid zijn bijzonder gevoelig voor de schadelijke effecten van UV-stralen te openen.

Sproeten - Behandeling

Er zijn verschillende veilige en effectieve methode voor het verminderen van de verschijning van rimpels: een combinatie van behandelingen nodig kunnen zijn voor de beste resultaten.

  1. Bleken of vervagen crèmes: Producten die hydrochinon en Kojic zuur. Deze producten kunnen helpen bij de bestrijding sproeten als ze consequent worden toegepast over een periode van enkele maanden. Bleken of vervagen crèmes zijn het meest effectief in combinatie met de zon vermijden en zonnecrème.


  2. Retinoïden: soms gebruikt in combinatie met andere bleken crèmes, tretinoïne (vitamine A-zuur, Retin-A), tazarotene (Tazorac), adapaleen (Differin), kan ook helpen bij de bestrijding sproeten, wanneer consequent worden toegepast over een periode van meerdere maanden.


  3. Cryotherapie


  4. Laserbehandeling