Striae - foto's

Striae - foto's

copyright:
wikimedia.org

"Vertaald door Google Translator
Excuses voor het fouten van de taal"

Striae - zijn lineaire littekens geslapen begeleid door epidermale atrofie dat de huid zich in de weefsels onder de door het breken van de snelle groei.

Striae - oorzaken

Striae voorkomen in bepaalde gebieden van het lichaam waar huid wordt blootgesteld aan continue en progressieve stretching. Deze omvatten:

Striae kan ook optreden bij langdurig gebruik van lokale corticosteroïden. Ze zijn ook een kenmerk van de ziekte van Cushing-syndroom, waarbij een verhoogde activiteit van de bijnierschors, overmatig circulerende cortisol is betrokken bij hun ontwikkeling.

Een vroeg teken van het ontwikkelen van striae is wanneer een deel van de huid wordt afgevlakt en dun met een roze. Dit kan soms leiden tot jeuk. Binnenkort roodachtig of paarse lijnen te ontwikkelen (striae rubra). Na verloop van tijd worden ze albiciose of huidskleur, en veel minder voor de hand liggende. Striae zijn meestal een paar centimeter lang en 1-10 mm breed. Die worden veroorzaakt door gebruik van corticosteroïden of het syndroom van Cushing zijn vaak groter en breder en kan gepaard gaan andere regio's, inclusief het gezicht.

Striae - Behandeling

Striae zijn meestal slechts een cosmetisch probleem, maar zelden of verlengd kunnen kwetsen of gemakkelijk in te breken in een ongeval. Striae voorkomen bij adolescenten minder zichtbaar wordt in de tijd en vereisen meestal geen behandeling. In andere gevallen, als striae zijn een bron van zorg, dan is de volgende behandelingen kunnen worden berecht, maar waren niet bewezen effectief te zijn in alle gevallen: