Talgcyste - foto's

Talgcyste - foto's

copyright:
wikimedia.org

"Vertaald door Google Translator
Excuses voor het fouten van de taal"

Talgcyste - kleine knobbels of bulten bevinden zich net onder de huid. Om meer specifiek, zijn ze verzegelde tassen met keratine - een eiwit pasta of vaak een vieze geur.

Talgcyste - oorzaken

Talgklieren cysten zijn vaak het gevolg van haarzakjes, of gezwollen en waren getraumatiseerd weefsel onder de huid.
Talgklieren cysten zijn meestal pijnloos, langzaam groeiende kleine bobbeltjes of knobbeltjes die zich vrij bewegen onder de huid. Het is belangrijk om niet aanraken of aan de stof binnen te verwijderen om te voorkomen dat zwelling, infectie van de talgklieren cyste poging.

Af en toe kan infecties optreden. Tekenen of symptomen die infectie van talg cysten kunnen wijzen zijn:

Talgcyste - Behandeling

Talgklieren cysten meestal verdwijnen op hun eigen en zijn niet gevaarlijk. Zoals gezegd, kunnen zij echter ontstoken raken. Soms talgklieren cysten groeien groot genoeg dat ze kunnen interfereren met het dagelijks leven. Wanneer dit gebeurt, kan operatieve verwijdering noodzakelijk is, en deze procedure kan worden uitgevoerd naar de ziekenboeg. Kleine ontstoken cysten kunnen vaak worden behandeld met een injectie van steroïden of antibiotica.

Complicaties van talg cysten

Als talg cyste geïnfecteerd is, kan ze vormen pijnlijke abcessen

chirurgische verwijdering van een talg cyste die niet gepaard gaat excisie van de hele zak kan terug (hoewel meestal niet herhalen).