Vitiligo - foto's

Vitiligo - foto's

copyright:
wikimedia.org

"Vertaald door Google Translator
Excuses voor het fouten van de taal"

Vitiligo - is een auto-immuunziekte waarbij pigmentcellen (melanocyten) worden vernietigd, wat resulteert in onregelmatig gevormde witte vlekken op de huid.

Vitiligo - oorzaken

Kan worden welk deel van de getroffen lichaam, de meest voorkomende gebieden zijn gezicht, nek, ogen, neusgaten, tepels, navel, de geslachtsorganen, lichaamsplooien, oksels, liesblessure gebieden snijwonden, wonden, brandwonden en rond gepigmenteerde moedervlekken .

Vitiligo invloed op ten minste 1% van de bevolking. Helft van de patiënten, pigment verlies begint vóór de leeftijd van 20 jaar. In het vijfde deel, hebben andere gezinsleden ook vitiligo.

Hoewel de meeste mensen met vitiligo hebben een goede algemene gezondheid, geconfronteerd met een hoger risico van het hebben van andere auto-immuunziekten, zoals diabetes, schildklier ziekte, pernicieuze anemie (vitamine B12-deficiëntie), ziekte van Addison ( bijnier ziekte) en alopecia areata .

Melanine is het pigment dat huidskleur, haar en ogen bepaalt. Het wordt geproduceerd in cellen die melanocyten genoemd. Als de melanocyten zich niet kan vormen melanine of indien hun aantal daalt, zal de huidskleur geleidelijk witter.

De oorzaak van vitiligo is niet bekend. kan soms: lichamelijk letsel, zoals zonnebrand of emotionele nood. Er zijn drie theorieën over de oorzaak van vitiligo:

Ernst varieert per vitiligo. Mensen meestal de mededeling van de pigment verlies in het contrast tussen zomer en zon beschadigde huid, gelooide huid wordt duidelijker. Mensen met een donkere huid kan observeren het begin van vitiligo op elk moment .. De ogen niet van kleur veranderen. Er is geen manier om te voorspellen hoeveel pigment een individu zal verliezen.

De mate van pigment verlies kan variëren in elke patch vitiligo, wat betekent dat er verschillende tinten bruin in een vitiligo patch. Dit heet 'trichroomkleuring'.

Vitiligo - Behandeling

Behandeling is momenteel niet erg bevredigend.