Xanthomas - foto's

"Vertaald door Google Translator
Excuses voor het fouten van de taal"

Xanthomas - zijn huidletsels veroorzaakt door vetophoping in macrofagen, immuuncellen van de huid en zelden in de vetlaag onder de huid

Xanthomas - oorzaken

Sommige soorten zijn indicatief xanthoma van het vetmetabolisme aandoeningen (bv. hyperlipidemie, of vetten in het bloed), waar ze kunnen worden geassocieerd met een verhoogd risico van coronaire hartziekten af ​​en toe met pancreatitis.

Er zijn verschillende onderliggende aandoeningen, de xanthomas worden veroorzaakt door een verstoring in lipide (vet) stofwisseling. Sinds lipiden zijn niet oplosbaar in water te combineren met eiwitten te vormen verbindingen zogenaamde lipoproteïnen. Afhankelijk van de grootte en gewicht, worden gemeenschappelijke lipoproteïnen geclassificeerd als chylomicronen, zeer lage dichtheid lipoproteïne (VLDL), low density - lipoproteïne (LDL) en hoge dichtheid - lipoproteïne (HDL). Ze hebben allemaal een belangrijke rol in het behoud van het lichaam metabolische werking.
Veranderingen in lipoproteïnen kan het resultaat van een genetisch defect (bijv. hyperlipoprotenaemia primaire) of van een aantal onderliggende systemische aandoeningen zoals diabetes, hypothyreoïdie, nefrotisch syndroom of onderliggende deze ziekten kunnen veroorzaken hoge concentraties van bepaalde lipiden en lipoproteïnen , die vervolgens manifesteert als de huid xanthomas.

Xanthomas - Behandeling

Het belangrijkste doel van de behandeling voor xanthomas is het identificeren en lipide stoornissen te behandelen. In veel gevallen zal de behandeling van stoornissen verminderen of oplossen van uw xanthomas. Bovendien, de behandeling van hyperlipidemie vermindert het risico van hart-en vaatziekten en hypertriglyceridemie tot pancreatitis behandeling te voorkomen.

Chirurgie of lokale vernietiging methoden kunnen worden gebruikt om xanthomas te verwijderen niet verdwijnen spontaan of met de behandeling. Xanthoma disseminatum beïnvloedt vitaal orgaan functies kunnen worden behandeld met chemotherapie of radiotherapie drugs.

Xanthomas behandelingen zijn: