Zwangerschaps pemfigoïde - foto's

Zwangerschaps pemfigoïde - foto's

copyright:
dermnetnz.org

"Vertaald door Google Translator
Excuses voor het fouten van de taal"

Zwangerschaps pemfigoïde - is een zeldzame auto-immune bulleuze dermatose van de zwangerschap.

De ziekte heette oorspronkelijk zwangerschapsduur herpes herpetiforme gebaseerd op morfologische kenmerk van de blaren, maar de term is een verkeerde benaming, omdat zwangerschapsdiabetes pemfigoïde is niet verbonden, of in verband met actieve virale herpes infectie of een voorgeschiedenis.

Zwangerschaps pemfigoïde - oorzaken

pemfigoïde gestationis is een auto-immuunziekte, die in feite betekent dat een individu immuunsysteem begint te reageren tegen zijn of haar weefsel. Immunoglobuline G (IgG) antistoffen (bekend als PG factor) veroorzaakt schade in zwangerschapsdiabetes pemfigoïde target is een eiwit dat bekend staat als BPAG2 (ook bekend als BP180), gevonden in de kelder membranen, dat is het gebied tussen de opperhuid en de lederhuid (top en middelste lagen van de huid). placenta is bekend dat de belangrijkste bron van ouderlijke antilichaam worden en dus kan een immunologische doelgroep te vertegenwoordigen tijdens de zwangerschap.

Zwangerschapsdiabetes pemfigoïde komt bij zwangere vrouwen. Het manifesteert zich meestal en in vergevorderde zwangerschap met plotselinge begin van de jeuk urticariële papels en blaasjes op de buik en romp. Jeuk kan zo ernstig zijn, dat u kunt activiteiten onderbreken dagelijks. Verwondingen kan op elk moment optreden tijdens de zwangerschap, maar ontwikkelde zich vooral tijdens de tweede en derde kwartaal.

Symptomen kunnen optreden tijdens de zwangerschap, maar ook sfirsutul onmiddellijke levering. Zwangerschapsdiabetes verdwijnt meestal spontaan pemfigoïde binnen een paar weken of maanden na delivrenta zelfs eerder wanneer de verpleging borst. Het voortbestaan ​​van de ziekte-activiteit wordt beschreven, zelfs na een paar jaar na de geboorte. De ziekte kan worden veroorzaakt door het gebruik van anticonceptiva en menstruatie, en de toekomstige taken.

Zwangerschaps pemfigoïde - Behandeling

Het belangrijkste doel van de behandeling is om jeuk te verlichten, de vorming van blaren te voorkomen en secundaire infecties te behandelen. Topische corticosteroïden gelijktijdig gebruikt in milde ziekte, orale corticosteroïden nodig zijn in grotere zaken. Orale antihistaminica kunnen gebruikt worden om jeuk.

In de meeste gevallen, zwangerschapsdiabetes pemfigoïde spontaan genezen binnen een paar dagen. Complicaties zijn zeldzaam, maar kunnen bestaan ​​uit: