Eierstokkanker - foto's

 

"Vertaald door Google Translator
Excuses voor het fouten van de taal"

Eierstokkanker - de kanker die vormen in de weefsels van de eierstokken bij vrouwen. De eierstokken zijn vrouwelijke voortplantingsorganen klieren aan weerszijden van de baarmoeder (het orgaan waar een baby groeit en ontwikkelt tijdens de zwangerschap).

De eierstokken produceren oestrogeen en progesteron (vrouwelijke hormonen). De eierstokken produceren ook, eieren (de zogenaamde eicellen). Eierstokkanker ontstaat wanneer normale ovarium cellen beginnen te ongecontroleerd groeien en kwaadaardige tumoren produceren in een of beide eierstokken.

Eierstokkanker - oorzaken

Eierstokkanker is de "stille moordenaar", omdat de symptomen niet bestaan ​​totdat de ziekte is gevorderd en de kans op genezing of kwijtschelding is klein. Echter, de volgende symptomen zijn veel vaker voor bij vrouwen met eierstokkanker dan vrouwen in de algemene bevolking. Deze symptomen zijn onder meer:

Vrouwen met eierstokkanker rapport dat de symptomen hardnekkig zijn en een verandering van normaal is voor hun lichaam. Frequentie en / of het aantal van dergelijke symptomen zijn de belangrijkste factoren bij de diagnose van eierstokkanker. Verschillende studies tonen aan dat zelfs vroeg stadium eierstokkanker kunnen deze symptomen veroorzaken. Vrouwen die deze symptomen bijna dagelijks voor meer dan enkele weken moeten hun arts raadplegen, bij voorkeur een gynaecoloog. Prompt medische evaluatie kan leiden tot opsporing van de ziekte zo vroeg mogelijk. Een vroege diagnose is de fase gepaard met een verbeterde prognose.

Eierstokkanker - Behandeling

De huidige behandeling van eierstokkanker is gebaseerd op de combinatie van chirurgie met chemotherapie plus radiotherapie soms.