Leverkanker - foto's

Leverkanker - foto's

copyright:
wikimedia.org

 

"Vertaald door Google Translator
Excuses voor het fouten van de taal"

Leverkanker - kwaadaardige tumor van de lever.Meestal verschijnt als een metastase van een andere kanker, symptomen zijn verlies

van eetlust, zwakte, opgeblazen gevoel, geelzucht en bovenbuik ongemak.Er zijn twee soorten leverkanker:primitieve leverkanker - leverkanker primitief is vrij zeldzaam in Europa en Amerika, die vaker in Afrika en Azië.Hepatocarcinomul, is de meest voorkomende tumoren van de lever, het gebeurt in 20% van een gezonde lever, meestal een reeds bestaande leverziekte lever bereikt, geven (cirrose, chronische hepatitis).
Symptomen en tekenen - Hepatocarcinomul vertaalt zich in een grote lever gespot bij palpatie en een pseudo-infectieuze koorts staat.Het veroorzaakt matige pijn, gelegen in de bovenbuik.
Diagnose en evolutie - kan worden gediagnosticeerd op echografie,, scanografiei en echogeleide leverbiopsie.Het risico van uitzaaiingen, vooral long-en bot is belangrijk.
Behandeling - de operatie het verwijderen van de tumor indien mogelijk of gedeeltelijke hepatectomie.Het kan ook overwegen een levertransplantatie.In het begin van vormen die geen betrekking heeft een operatie, kan de behandeling worden gebaseerd op algemene of lokale chemotherapie.Preventie van levertumoren is gebaseerd op de primitieve strijd tegen alcoholisme, de vaccinatie tegen hepatitis B en C en de behandeling van chronische hepatitis B en C.

Secundaire leverkanker - het kan optreden tijdens een andere kanker, echter, komt vaker voor spijsvertering vormen van kanker (colon, maag, alvleesklier, galwegen) en gynaecologische kankers (baarmoeder, eierstokken, borsten).
Symptomen en tekenen - secundaire leverkanker kan worden vertaald in een veranderde staat door middel van een algemene of geelzucht.Klinisch onderzoek kan onthullen aan een grote nodulaire lever ("lever kastanje '), pijnlijk of niet aanraken.
Diagnose en behandeling - diagnose is gebaseerd op echografie en biopsie scanografiei onmisbaar voor het bereiken van de lever te bevestigen.Behandeling, indien mogelijk, is een operatieve (tumor ablatie).In diffuse vormen met behulp van algemene of lokale chemotherapie (injecteren van het product in een katheter in de leverslagader).