Chorioretinitis - foto's

Chorioretinitis - foto's

copyright:
wikimedia.org

Chorioretinitis - foto's

copyright:
kokosgourmet.ca

"Vertaald door Google Translator
Excuses voor het fouten van de taal"

Chorioretinitis - is dat zodra de inflammatoire aandoening van het vaatvlies en het netvlies. Meestal deze voorwaarde is een reactie op een gegeneraliseerde infectie met meerdere organen of kan worden beperkt tot het oog.

Chorioretinitis - oorzaken

veroorzaakt - congenitale toxoplasmose in de meeste gevallen aangetroffen bij kinderen. Volgende ziekteverwekker met een hoge frequentie bij kinderen is aangeboren cytomegalovirus. Andere parasieten zijn verantwoordelijk voor het uiterlijk corioretinitei Toxocara, Baylisascaris en onchocerciasis.
Virale infecties: herpes virus, West-Nijl, varicella - zoster-virus, rodehond .. Sommige niet infectieuze oorzaken van bepaalde auto-immuunziekten, sarcoïdose, maligniteit.

Symptomen - zij over het algemeen variëren afhankelijk van de onderliggende oorzaak van de ziekte is begonnen. Symptomen zijn verminderde gezichtsscherpte, fotofobie, roodheid, vreemd lichaam gevoel ongemak in het oog.

De diagnose wordt gesteld door een oogarts door differentiatie.

Chorioretinitis - Behandeling

De behandeling wordt uitgevoerd volgens elementaire ziekte door een combinatie van antibiotica en corticosteroïden. Dreigen letsels te behandelen vier of vijf weken met een combinatie van pyrimethamine, sulfadiazine, en foliumzuur. Gedurende deze weken van de behandeling moet worden gecontroleerd leukocyten en bloedplaatjes. Bij AIDS-patiënten zal onderhoudsbehandeling corneum vereisen.