Syfilis - foto's

"Vertaald door Google Translator
Excuses voor het fouten van de taal"

Syfilis - is een besmettelijke ziekte die wordt overgedragen gevallen in 90% van geslacht wordt veroorzaakt door een bacterie, Treponema pallidum.
Spirocheet Treponema is een bleke, spiraalvormige vorm van bacteriën.

Syfilis - tekenen en symptomen

Primaire syfilis

Primaire syfilis wordt meestal verkregen door middel van directe seksueel contact met een persoon die besmet is met syfilis of Radul. Ongeveer 10-90 dagen na de eerste blootstelling (gemiddeld 21 dagen) is een huidbeschadiging op de site van het contact, die meestal zijn de geslachtsorganen. Maar het kan overal op het lichaam. Deze laesie, een zogenaamde zweer , is een pijnloze huidzweren gelokaliseerd op het punt van de blootstelling, vaak op de penis, vagina of anus. In zeldzame gevallen, kunnen er meerdere letsels aanwezig zijn, maar het is typerend dat er slechts een laesie zichtbaar is. Deze laesie kan aanhouden 4-6 weken en meestal geneest spontaan.

Secundaire syfilis

Secundaire syfilis verschijnen meestal 6-8 weken na de primaire infectie (deze periode begint als ze periode niet passende behandeling met antibiotica in de eerste). Er zijn vele verschillende verschijningsvormen van secundaire ziekte. Eerste uitbarsting lijkt op een rozeola - roze vlekken vaak niet op te sporen, een tweede uitbarsting van secundaire syfilis bestaat uit kleine roodbruine elevatie worden vaak geassocieerd met jeuk op de romp en ledematen. Uitslag kan gepaard gaan handpalmen en voetzolen. In vochtige gebieden van het lichaam (meestal de vulva of de balzak), huiduitslag is plat, breed, wit, bekend als condyloma Latum . Huiduitslag kan ook worden weergegeven op de geslachtsorganen of de mond. Al deze letsels zijn besmettelijk en voert actieve organismen Treponema. Een patiënt is het meest besmettelijk wanneer hij of zij syfilis is secundair. Andere vaak voorkomende symptomen in dit stadium zijn onder meer koorts, keelpijn, malaise, gewichtsverlies, hoofdpijn. Zeldzame manifestaties zijn een acute meningitis, dat komt voor bij ongeveer 2% van de patiënten, hepatitis, nierziekte, hypertrofische gastritis, colitis ulcerosa, rectosigmoid massa, artritis, periostitiden, optische neuritis.
Secundaire fase II volgt een periode waarin het onderwerp is geïnfecteerd vertonen geen tekenen van infectie.

Latente syfilis

Latente syfilis is gedefinieerd als serologische tekenen van infectie, geen tekenen of symptomen van de ziekte. Vroege latente syfilis is gedefinieerd als syfilis voor twee jaar of minder vanaf de datum van de initiële infectie, geen tekenen of symptomen van de ziekte. Late latente syfilis is een infectie meer dan twee jaar, maar zonder klinisch bewijs van de ziekte. Het onderscheid is belangrijk, zowel voor therapie en het risico van overdracht.

Syfilis - Behandeling

De behandeling van syfilis is gebaseerd op de toediening van penicilline, of in geval van allergie voor penicilline met tetracycline. Als de ziekte vroeg wordt behandeld, een enkele dosis, massieve penicilline is voldoende voor genezing. Anders moet u wellicht de behandeling te volgen voor enkele weken. Behandeling moet worden begonnen, zo spoedig mogelijk om besmetting van andere mensen te voorkomen.