Aambeien - foto's

   

"Vertaald door Google Translator
Excuses voor het fouten van de taal"

Aambeien - Zijn gezwollen en ontstoken aderen rond de anus of het rectum hieronder. De endeldarm is het laatste deel van de darm die naar de anus.

Externe aambeien bevinden zich onder de huid rond de anus. Interne aambeien te ontwikkelen in de lagere rectum. Interne aambeien kan steken via de anus. De meeste aambeien verzakking terug te geven in het rectum op zijn eigen.

Aambeien - oorzaken, tekenen en symptomen

Oorzaken

Anale of rectale aderen veroorzaakt aambeien. Verschillende factoren kunnen leiden tot deze zwelling, waaronder:

Een andere oorzaak van aambeien is de verzwakking van bindweefsel in het rectum en de anus die optreedt met het ouder worden.

Zwangerschap kan leiden tot aambeien door het verhogen van de druk in de buik, die de aderen kan toenemen in de lagere rectum en de anus. Voor de meeste vrouwen, aambeien veroorzaakt door de zwangerschap verdwijnt na de geboorte.

Tekenen en symptomen

Het meest voorkomende symptoom van interne aambeien is helder rood bloed in de ontlasting, op wc-papier, of in het toilet. Interne aambeien zijn niet pijnlijk verzakking zijn meestal niet. Aambeien verzakking vaak cauzeza pijn, ongemak en anale jeuk.

Bloedstolsels kunnen vormen in externe aambeien. Een bloedstolsel in een ader noemt men trombose. Trombose externe aambeien veroorzaken bloeden, pijnlijke zwelling of verharding rond de anus. Wanneer het bloedstolsel oplost, wordt de overtollige huid achtergelaten. De huid kan geïrriteerd en veroorzaken jeuk te worden.

Overmatige inspanning, wrijven of reinigen rond de anus kan symptomen zoals jeuk en irritatie erger.

Aambeien zijn niet gevaarlijk. Symptomen verdwijnen meestal binnen een paar dagen, en sommige mensen hebben geen symptomen aambeien.


Diagnose

De arts onderzoekt de anus en de endeldarm te bepalen of een persoon heeft aambeien. en aambeien symptomen zijn vergelijkbaar met symptomen van andere anorectale problemen zoals scheuren, abcessen, wratten en poliepen.

De arts zal een lichamelijk onderzoek om te zoeken naar aambeien zichtbaar. Een digitale rectale examen met een gehandschoende vinger, ingevet en anuscop kan worden verwezen naar het rectum te bekijken.

Een grondige evaluatie en een goede diagnose door een arts is het van belang te allen tijde als een persoon is bloeden uit het rectum of bloed in de ontlasting. Bloeden kan een symptoom zijn van andere spijsvertering ziekten, waaronder colorectaal worden.

Aanvullende examens kunnen worden uitgevoerd om andere oorzaken van bloeden, vooral bij mensen 40 jaar of ouder uit te sluiten:

Aambeien - Behandeling

simpel dieet en levensstijl veranderingen vaak te verminderen zwelling en verlichten de symptomen van aambeien aambeien. Het eten van een dieet rijk aan vezels kan ontlasting zachter en gemakkelijker om te bewegen, de druk op de aambeien wordt veroorzaakt door overbelasting.

Vezel wordt gevonden in planten. Het menselijk lichaam niet kan verteren vezels, maar vezels helpt om de spijsvertering te verbeteren en constipatie te voorkomen. Goede bronnen van vezels zijn fruit, groenten en volle granen.

Artsen kunnen suggereren ook het nemen van een laxeermiddel of een bulk-vezel supplement zoals psyllium (Metamucil) of methylcellulose (Citrucel).

Andere veranderingen die kunnen helpen verlichten van de symptomen van aambeien zijn

crèmes en zetpillen kan tijdelijk pijn en jeuk van aambeien. Deze behandelingen mogen alleen worden gebruikt voor een korte periode van tijd, omdat langdurig gebruik kan de huid beschadigen.

Als thuis behandelingen geen symptomen te verlichten, kan de behandeling noodzakelijk zijn wanneer deze wordt uitgevoerd in het kantoor van een arts of ziekenhuis. Poliklinische behandelingen voor interne aambeien zijn onder andere:

grote externe aambeien interne aambeien of niet reageerden op andere behandelingen kan operatief verwijderd worden.