Aktinisk keratose - bilder

Aktinisk keratose - bilder

copyright:
wikimedia.org

"Oversatt av Google Oversetter
Vennligst unnskylde feilene til språk"

Aktinisk keratose - også kjent som Solar keratose, er en liten klump, grovt spot oppstår på hud som har vært kronisk eksponert for sollys.

Som aktiniske keratoser, som regel i størrelse 2-6 millimeter i diameter (The størrelse med en blyant og et viskelær punkt). De er vanligvis rødlig, med en grov tekstur, og har ofte en gulaktig hvit skala på toppen.

Aktinisk keratose - årsaker

Skader debuterer som knapt merkbare ujevnheter på huden, bedre kjente enn vi har sett. Tidlige lesjoner som følte på palpering rassparul, senere bli erytematøse, tykke plater som kan variere fra noen få cm. Forandringene kan forbli uendret i årevis, kan regress spontant eller kan utvikle seg til invasivt plateepitelkarsinom.

Aktinisk keratose - Behandling

Beste behandling er å unngå eksponering for solen. Hensiktsmessig behandling er vanligvis valgt basert på antall lesjonene stede og effekt. Behandlingen består av to hovedkategorier: terapi og kirurgisk ødeleggelse. Farmakologiske godkjent medisinsk behandling administrert fire agenter: 5-fluorouracil, imiquimod, diklofenak syre gel og delta-animolevulinic PDT.