Alopecia areata - bilder

Alopecia areata - bilder

copyright:
wikimedia.org

Alopecia areata - bilder

copyright:
wikimedia.org

"Oversatt av Google Oversetter
Vennligst unnskylde feilene til språk"

Alopecia areata - en type hårtap tilbakevendende pote påvirke eventuelle område dekket av hår.

Klinisk sett areata kan alopecia manifestere mange forskjellige modeller. Selv om medisinsk godartet, alopecia areata kan forårsake enorme emosjonelle og psykososialt stress i berørte pasienter og deres familier.

Alopecia areata - årsaker

Mest aksepterte hypotesen er at alopecia areata er relatert til T celle-mediert autoimmune og hvem som er mest sannsynlig i genetisk disponerte individer. Den virkelige årsaken til alopecia areata necunoscuta.Exista fortsatt flere teorier om årsaker, for eksempel:

Teori for autoimmunitet.
Bevisene støtter hypotesen om at alopecia areata er en autoimmun tilstand. Prosessen synes å være mediert mobilnettet T, men ble oppdaget og antistoffer rettet mot håret.

Genetisk teori.
Mange faktorer favør predisposisjon for alopecia areata. Frekvens mellom pasienter berørte familiemedlemmer er anslått til 20%. Insidens er økt hos personer med alvorlige former for alopecia over skjoldbruskkjertelen.

Inervatiei og vasculaturii teori.
Det faktum at pasienter med alopecia areata rapportert sporadisk kløe eller smerter i de berørte områdene øker muligheten for perifere nervesystemet endring.

Viral teori.
En annen hypotese var foreslått å forklare patologi alopecia areata. Det anses å ha en infeksiøs opprinnelse, men viste ingen mikrobiell agent konstant.

Symptomer: De vanligste symptomet er håravfall, alopecia areata, faller håret vanligvis i små flekker og runde. I sjeldne tilfeller kan tilstanden utvikle seg til fullstendig tap av hodehår (alopecia areata totalis) eller fullstendig tap av hår på hodet, ansiktet og kroppen (alopecia areata Universalis). I tilfeller av alopecia areata universalis, tap av øyevipper og bryn og nesen og øret hår kan gjøre en person mer utsatt for støv, bakterier og fremmede partikler inn i øyne, nese og ører.

Alopecia areata - Behandling

Behandling er ikke nødvendig fordi tilstanden er godartet, og spontan remisjon og tilbakefall er vanlig. Behandlingsformer inkluderer stimulere hårvekst regimer, men de kan ikke påvirke den første utviklingen av sykdommen. Intralesional kortikosteroidbehandling inkluderer injeksjoner eller lokal applikasjon. Hårvekst kan vedvare i inntil ni måneder etter injeksjon. Aktuelt immunterapi er definert som allergisk kontakteksem indusert av lokal applikasjon av potent allergener. Systemisk behandling med psoralen og ultrafiolett A viser tilheling av 20-73%, men tilbakefall er høy.