Bulløse sykdom i dialyse - bilder

Bulløse sykdom i dialyse - bilder

copyright:
imaging.ubmmedica.com

"Oversatt av Google Oversetter
Vennligst unnskylde feilene til språk"

Bulløse sykdom i dialyse - er skjør hud og veziculizara caracterzeaza. Hudlesjoner som vises like med hensyn til porfyri cutanea tarda.

Disse lesjonene oppstår vanligvis på sol-eksponert hud på dorsal hendene i personer som er behandlet med kontinuerlig dialyse ved kronisk nyresvikt. Mecanobuloasa sykdom oppstår hos pasienter med terminal nyresykdom behandlet av kronisk ambulant peritoneal dialyse og hemodialyse.

Bulløse sykdom i dialyse - årsaker

Bulløs dermatose av dialyse etiologi er fortsatt uklart, selv om tendensen til bobler, foreslår forverring fra sollys og deres skjørhet en fototoksiske mekanisme.

Fordi plasma porfyrin nivåer hos mennesker med kronisk nyresvikt kan være liten økt porfyrin photosensitization kan spille en medvirkende rolle i noen tilfeller. Imidlertid er porfyrin photosensitization ikke er hovedårsaken, fordi mange dialysepasienter har tilsvarende små økninger i plasma porfyrin nivåer og ikke utvikler lesjoner pære.

Forandringene er mer rødmusset etter eksponering for sollys, pasienter fortsatt ikke innser betydningen av sollyset i å forårsake skade enn når de begynner å bli smertefulle .

Bulløse sykdom i dialyse - Behandling

Unngå sollys, bruke solkrem og unngå mekaniske traumer kan bidra til å redusere alvorlighetsgraden av skadene. For bobler sekundært infisert kan trenge behandling med antibiotika.