Dermographism - bilder

"Oversatt av Google Oversetter
Vennligst unnskylde feilene til språk"

Dermographism - betyr bokstavelig talt å skrive på huden. Berøring ned i mai (ripete, gnidd) på huden produserer en innledende røde linjen (kapillært dilatasjon), etterfulgt av et akson-refleks flare med utvidelse erytem (arteriolar dilatasjon) og dannelsen av en lineær wheal

(transudation av væske / ødem) kalles trippel respons Lewis. En overdrevet reaksjon på denne trenden ser vi i konstitusjonelle whealing ca 2-5% av befolkningen og kalles dermographism.

Dermographism - årsaker

Den eksakte mekanismen for dermographism er fortsatt usikkert område. Trauma kan frigi en antigen som samhandler med membran bundet immunglobulin E mastceller som frigjør inflammatoriske mediatorer, spesielt histamin i vev. Dette fører til små blodårer til å lekke, slik at væske akkumuleres i huden. Andre meglere muligens involvert er leukotriener, heparin, bradykinin, kallikrein, og peptider som substans P.

Symptomer kan være forårsaket av stress, slipende klær, klokker, briller, varme, kulde, eller noe som forårsaker stress til huden. I mange tilfeller er de mindre, men i noen sjeldne tilfeller, symptomene er alvorlige nok til å ha en stor innvirkning på en pasients liv.

Dermographism - Behandling

For asymptomatiske pasienter med enkle dermographism er ikke nødvendig terapi. Det er svært viktig, unngå utløsende fysiske faktorer, redusere stress og angst er viktige medisinske metoder. Også skrape tørr hud kan reduseres ved bruk av fuktighetskremer.