Eksem - bilder

Eksem - source:dermnet.com
   

"Oversatt av Google Oversetter
Vennligst unnskylde feilene til språk"

Eksem - er en samlebetegnelse for flere typer hud betennelser, også kjent som dermatitt.

Den vanligste formen for eksem er atopisk dermatitt (noen bruker disse to begrepene om hverandre). Men det er mange forskjellige former for eksem. Eksem kan påvirke folk i alle aldre, selv om det forekommer hyppigst hos spedbarn, ca 85% av mennesker har en debut før 5 år.

Eksem - årsaker

Legene vet ikke den eksakte årsaken til eksem er en hud defekt som påvirker dens funksjon som en barriere, eventuelt kombinert med en unormal immunsystem funksjon, antas å være en av viktige faktorer.

Noen former for eksem kan utløses av stoffer som kommer i kontakt med huden, slik som såper, kosmetikk, klær, vaskemidler, smykker, eller svette. Environmental allergener (stoffer som forårsaker allergiske reaksjoner) kan også forårsake, utbrudd av eksem. Endringer i temperatur eller fuktighet, eller på grunn av psykisk stress kan føre til utbrudd av eksem i noen mennesker.

Eksem er rød hud symptomer, spise eller brannskader, selv om utseendet til eksem varierer fra person til person, og varierer avhengig av den bestemte typen eksem. Kløe er intens, vanligvis den første symptom de fleste med eksem. Noen ganger, kan eksem føre til blemmer og sår, men kan også føre til tørr og skjellete hud.

Mens en region av kroppen kan påvirkes av eksem, hos barn og voksne, oppstår eksem typisk i ansiktet, halsen, og innsiden av albuer, knær og ankler. I spedbarn, oppstår eksem vanligvis på panne, kinn, underarmene, ben, hodebunnen, og nakke.

Eksem kan oppstå noen ganger som en kort reaksjon som bare fører til symptomer i noen timer eller dager, men i andre tilfeller kan symptomene vedvarer lenger, er de omtalt som kronisk eksem

Eksem - Behandling

Mål for eksem behandling er å forebygge kløe, betennelser, og forverring. Behandling av eksem kan involvere både livsstil og narkotikabruk. Behandling er alltid en persons alder, generelle helsetilstand og type og alvorlighetsgrad av sykdom.

Holde huden godt hydrert ved å bruke kremer eller salver (med lav vann og høye olje-innhold) og unngå over - bad.