Geografisk tungen - bilder

Geografisk tungen - bilder

copyright:
wikimedia.org

Geografisk tungen - bilder

copyright:
wikimedia.org

"Oversatt av Google Oversetter
Vennligst unnskylde feilene til språk"

Geografisk tungen - er en godartet tilstand, som forekommer i opp til 3% av den generelle befolkningen. Oftest pasienter er asymptomatiske, men pasienter har noen økt følsomhet for varme og krydret mat.

Geografisk tungen - årsaker

En definitiv årsak er ikke klarlagt, men lesjoner ses med økt hyppighet hos pasienter med psoriasis. I en studie på pasienter med psoriasis, skjedde geografisk tungen i 10% av pasientene, i motsetning til bare 2,5% av alder og kjønn matchet controalata. En polygenisk arvegangen ble foreslått av geografisk tunge. Ingen økt forekomst av geografiske tungen har vært nevnt som skyldes bruk av narkotika eller miljømessige agenter.

Geografisk tunge kan ramme alle aldersgrupper, men er mer utbredt hos voksne. Pasienter kan være geografisk tunge brenning eller irritasjon i tungen etter inntak av varme eller krydret mat .
Språk presenterer en godt avgrenset område av erytem, ​​spesielt påvirker dorsal og lateral marginer av tungen. På området erythema arkitektoniske språk er fjernet, med tap av filiform papiller og de omkringliggende mucosa atrofi. Området rundt er godt definert, hyperkeratotiske, hvit med gule kanter, serpingioase, uregelmessig. Lignende lesjoner kan være til stede i andre slimhinner områder.

Geografisk tungen - Behandling

ikke behandlet som en godartet og asymptomatisk tilstand.