Hirsutisme - bilder

Hirsutisme - bilder

copyright:
wikimedia.org

 

"Oversatt av Google Oversetter
Vennligst unnskylde feilene til språk"

Hirsutisme - er en tilstand som innebærer økt vekst av ansikts hår hos kvinner. Unormal hårvekst oppstår vanligvis på brystet, ansiktet og ryggen.

Hirsutisme - årsaker

Omtrent halvparten av kvinner med hirsutisme har forhøyede nivåer av mannlige hormoner som kalles androgener. Høye nivåer av disse hormonene kan være forårsaket av:

De viktigste symptom på hirsutisme er hårvekst på magen, brystene, og overleppen (hann-mønster hårvekst hos kvinner). Hvis hirsutisme skyldes et høyt nivå av mannlige hormoner, også, kan symptomer inkluderer:

Hvis hirsutisme skyldes Cushings syndrom, tegn og symptomer kan omfatte:

Hirsutisme - Behandling

Behandling av hirsutisme avhenger av hvor alvorlig problemet, og hvis det er en bakenforliggende årsak. For eksempel, opphører en kvinne hirsutisme kan bli rådet til å ta medisiner som kan bidra til denne tilstanden. Hvis en svulst på eggstokkene eller binyrene er årsaken, kan det fjernes kirurgisk. Overvektige kvinner med hirsutisme kan bli bedt om å gå ned i vekt.

Hvis ingen underliggende årsak er funnet, kan en kombinasjon av egenomsorg strategier og teknikker brukes, psykologisk støtte kan være nyttig, siden hirsutisme er ofte en frustrerende og pinlig tilstand.

Livsstil

Overvekt kan bidra til hirsutisme. Et balansert kosthold og mosjon kan hjelpe med å få riktig vekt kontroll.