Lentigo - bilder

Lentigo - bilder

copyright:
dermnet.com

Lentigo - bilder

copyright:
dermnet.com

"Oversatt av Google Oversetter
Vennligst unnskylde feilene til språk"

Lentigo - anses å være en preinvasive lesjon indusert i langsiktige kumulative ultrafiolett.


Lentigo - årsaker

Lentigo ondartet risikoen øker med alderen, og varighet av eksponering for sollys.

Lentigomaligna er funnet å være assosiert med basalcellekarsinom, tidligere alvorlig solbrenthet, porfyri cutanea tarda, Werner syndrom, xeroderma, tyrosine-positive oculocutaneous albinisme pigmentosa. Økt antall melanocyttisk Nevi, inkludert store eller gigantiske medfødt Nevi, også føre til utvikling av ondartet lentigo.

Lentigo maligna rammer oftest sol-eksponert hud, hode og nakke. Men det kan også påvirke nesen og kinnet. I noen mennesker, de lesjoner vises oftest på høyre side er førerens side av hodet og nakken hos menn og på venstre side, som er den passasjersiden av kvinner.

Legen bør mistenker muligheten for melanom dersom en pasient klager på en ny lesjon - pigmentert eller endringer i et eksisterende molo. Lentigo maligna kan også forekomme på armer, bein og overkropp, i noen sjeldne tilfeller munnslimhinnen.

Tegn tyder på en lokal avansert lesjoner inkluderer høyde, svie, kløe, smerter eller blødninger. Lentigo ondartet forløper lesjon har blitt sammenlignet med en plass på huden.

Andelen av lentigo maligna å lentigo maligna melanoma fremgang er fortsatt ukjent, men anslag for levetiden risikoen for ondartede lentigo er kjent for å være 4,7% på 45 år.

Lentigo - Behandling

Lentigo maligna styres med definitiv kirurgisk behandling. .

Prognosen er generelt bra for pasienter med lokalisert melanom og uten metastaser. Overvåking er å undersøke huden. Pasienten som ble behandlet for lentigo bør overvåke årlig.