Necrobiosis lipoidica - bilder

Necrobiosis lipoidica - bilder

copyright:
dermnet.com

"Oversatt av Google Oversetter
Vennligst unnskylde feilene til språk"

Necrobiosis lipoidica - Er en lidelse av kollagen degenerasjon med granulomatøs respons, fortykkelse av blod fartøy vegger, og deponering av fett.


Necrobiosis lipoidica - årsaker

Necrobiosis lipoidica Den eksakte årsaken er ukjent, men den ledende teorien Necrobiosis lipoidica fokusert på diabetiker mikroangiopati. Andre teorier antyder traumer eller provoserende eller metabolske forandringer. Fremdeles andre teorier antyder at antistoff-mediert vaskulitt kan forårsake endringer observert i Necrobiosis lipoidica.

Necrobiosis lipoidica er 3 ganger vanligere hos kvinner enn hos menn. Den gjennomsnittlige debutalder er 30 år, men kan utvikle seg i alle aldre. Hos pasienter med diabetes har en tendens til å oppstå tidlig. Asymptomatiske pasienter viser lyse flekker som forstørre sakte i et par måneder eller år. Rødbrune flekker er først gult og deretter bli deprimert, atrofisk. Sår kan oppstå etter traumer og er vanligvis forbundet med smerte. De viktigste anklagen er tålmodig kosmetiske utseende lesjoner. Den kliniske aspektet ved necrobiosis lipoidice er karakteristisk.

Necrobiosis lipoidica - Behandling

Behandling for Necrobiosis lipoidica, ikke veldig effektivt delvis fordi den eksakte etiologi er ukjent. Fordi det kan føre til lokaliserte traume magesår Necrobiosis lipoidica, kan beskyttelse av bena med elastiske støttestrømper og fotstøtten være nyttig. Eksisjon og pode har vært vellykket, men tilbakefall kan inntreffe sekundært til underliggende vaskulære lesjoner.