Pityriasis rubra pilaris - bilder

 

"Oversatt av Google Oversetter
Vennligst unnskylde feilene til språk"

Pityriasis rubra pilaris - er navnet gitt til en gruppe av sjeldne hudsykdom, squamous plater med orange-rød veldefinerte grenser. De kan dekke hele kroppen eller bare deler av kroppen, som albuer og knær, håndflater og fotsåler.


Pityriasis rubra pilaris - årsaker

Årsaken til pityriasis rubra Pilar er ukjent. Pityriasis rubra Pilar er vanligvis sporadisk, men noen former kan dels arvelig. Dette kan forekomme i alle løp, er menn og kvinner like berørt.

Pityriasis rubra Pilar voksen debut oftest begynner i hodet, nakke og øvre trunk som et rødt skjellende utslett. Det er ofte en ensom lesjon, men forekommer i flere uker mer, og de kommer sammen for å danne grupper av rødoransje lesjoner. Et par uker disse spredt nedover, og kan dekke det meste av kroppen (erythroderma). Harsh, kan tørke plugger kunne merkes og skyldes squamous boards hårsekkene, ofte mest åpenbare er baksiden av fingrene. Pasientene kan også klage over kløe i de tidlige stadier av sykdommen.

Sprekker kan utvikle og kan være smertefullt når hun går eller gjøre bruk av hendene er vanskelig. Negler kan bli fortykket og misfarget og svart lineære streker (flis blødning). Håret kan tynne betraktelig.

Pityriasis rubra pilaris - Behandling

Behandling er vanskelig fordi den kliniske kurset er så variabel for hver av de ulike typene av pityriasis rubra Pilar. Vanligvis, pityriasis rubra Pilar arvet former har en tendens til å vedvare gjennom hele levetiden, kjøpte sporadiske former har en tendens til å helbrede spontant til slutt.

Aktuelle medisiner som emollients kan brukes til å lindre symptomer på tørrhet og sprekker. I alvorlige tilfeller Acitretin eller isotretinoin kan være nyttig. Methotrexate er av begrenset verdi.