Psoriasis - bilder

"Oversatt av Google Oversetter
Vennligst unnskylde feilene til språk"

Psoriasis - Hudutslett er kronisk, skjellete rammer folk i alle aldre (ca 2% av befolkningen). Det er en genetisk predisposisjon for psoriasis. Psoriasis er også påvirket av miljøfaktorer. Det er ikke smittsom og ikke skyldes allergi.

Psoriasis - årsaker

Nøyaktig hva som forårsaker psoriasis er ikke fullstendig kjent, men det er mange aktive forskning på dette området. Hyperaktive immunforsvaret er involvert på en måte som forårsaker betennelse. Spesielt er det en overdreven produksjon av TH1 cytokiner, spesielt TNF. De har mange effekter, inkludert videre vekst av blodkar i huden (forårsaker rød) og vekst av hud celler (forårsaker skalering og fortykkelse av huden).

Genetisk Påvirkninger
Som de fleste sykdommer, er psoriasis påvirket av arvelige egenskaper. Opptil 50% av personer med psoriasis vil kjenne et annet familiemedlem berørt. Pasienter med en familie historie med psoriasis har en tendens til å utvikle psoriasis tidligere i livet enn de uten en familie historie.
Stress
Fysisk og følelsesmessig stress kan utløse psoriasis og er svært vanskelig å unngå.
Infeksjon
Infeksjoner kan føre bluss av psoriasis. Noen ganger, kan infeksjon føre til clearing eller forbedring av psoriasis.
  • Sreptococcal hals infeksjoner (betennelse i mandlene) kan føre til psoriasis guttata.
  • Candida infeksjoner (trøske) kan forverre psoriasis.
  • Malassezia gjær kan spille en rolle i sebopsoriasis.
 
Hormoner
Forholdet mellom hormoner og psoriasis er uklart. Post - puberteten er en topp tid for utbruddet av psoriasis. Graviditet kan også ha en effekt på alvorlighetsgraden av psoriasis, er det bedre, som regel, potensielt forverring etter fødsel. Psoriasis påvirker ikke det ufødte barnet.

Symptomene varierer fra mild og virkelig få til smertefulle hendelser (f.eks, de som ligger i folder i leddene). På den annen side, gir opphav til alvorlige former for psoriasis utslag av emosjonell art, at sykdommen har en negativ innvirkning på sosiale relasjoner, personlige og emosjonelle. Pasientene er ofte så overveldet av sin sykdom at de føler seg isolert og deprimert.

Psoriasis - Behandling

Det er så langt ingen kur for psoriasis, men tilfredsstillende kontroll av sykdommen er mulig for de fleste pasienter.

Noen mennesker har en eneste episode av psoriasis som fjerner etter noen måneder og aldri gjentatt. De fleste former for psoriasis har et svingende kurs med perioder med forbedring og selv fullstendig rengjøring bare å komme tilbake på et senere tidspunkt. Det kan være flere år mellom tilbakefall. En liten gruppe av pasientene hadde alvorlig psoriasis, vedvarende, det er svært vanskelig å behandle.