Solar Elveblest - bilder

Solar Elveblest - bilder

copyright:
wikimedia.org

"Oversatt av Google Oversetter
Vennligst unnskylde feilene til språk"

Solar Elveblest - er en sjelden form for urticaria, hud er den oppblåste minutter av eksponering for sollys eller kunstig lyskilde som sender ut ultrafiolett stråling

Solar Elveblest - årsaker

Fordi solenergi urticaria ikke er klart definert, men kan være på grunn av antigen-antistoff-reaksjon. Det virker som en kjemisk opprettet i kroppen (photoallergen) reagerer med UV-stråling og forårsake en allergisk reaksjon som manifesterer seg som elveblest.

Symptomer: en stikkende, kløende utslett utviklet i løpet av minutter etter kort tid (mer enn 30 minutter) av eksponering for solen. Hudutslett kan se ut som flekker og bli røde og hovne. Ofte, hudutslett berører områder som ikke er normalt utsatt, øvre ansiktet og hendene er konstant eksponert for sol kan være lettere påvirket.

Hvis store deler av kroppen er berørt, kan tap av væske i huden fører til forvirring, hodepine, kvalme og oppkast.

Områder dekket med tynne strøk kan også bli berørt, avhengig av ultrafiolette stråler som kan passere gjennom stoffet.

Solar Elveblest - Behandling

Når en pasient er beskyttet mot eksponering for sol utslett begynner å forsvinne spontant i pannen et par minutter til flere timer. Utslett gang ferdig herdet Det er ikke et tegn.

Pasienter med solar urticaria bør treffe tiltak for å unngå eller minimere eksponering for sol, med solbeskyttelse. Oral antihistaminer kan være nyttig for å redusere flekker og minimere kløe, men de hindrer reaksjonen helt.

For pasienter som reagerer dårlig og ikke klarer å håndtere tilstanden deres gjennom forebyggende tiltak, lysbehandling og / eller fotokjemoterapi kan bli vurdert. Disse behandlingene er ofte gjennomføres før sommeren. Dessverre er det ultra fiolett desensitization ofte kortvarig og må gjentas.