Strekkmerker - bilder

Strekkmerker - bilder

copyright:
wikimedia.org

"Oversatt av Google Oversetter
Vennligst unnskylde feilene til språk"

Strekkmerker - er lineær arr sov ledsaget av epidermal atrofi som oppstår i vev under huden ved å bryte den raske veksten.

Strekkmerker - årsaker

Strekkmerker oppstår i visse områder av kroppen der huden er utsatt for kontinuerlig og progressive stretching. Disse inkluderer:

Strekkmerker kan også skje fra langvarig bruk av topikale kortikosteroider. De er også en funksjon av Cushings sykdom syndrom, der økt adrenal korteks aktivitet, overdreven sirkulerer kortisol er involvert i deres utvikling.

Et tidlig tegn på strekkmerker utvikle er når et område av huden blir flat og tynn med en rosa. Dette kan noen ganger føre til kløe. Snart rødlige eller lilla linjer utvikle (striae rubra). Over tid blir de albiciose eller hudfarge, og mye mindre opplagt. Strekkmerker er vanligvis noen centimeter lange og 1-10 mm brede. De skyldes bruk av kortikosteroider eller Cushings syndrom er ofte større og bredere, og kan involvere andre regioner, inkludert ansiktet.

Strekkmerker - Behandling

Strekkmerker er vanligvis bare et kosmetisk problem, men sjelden eller forlenget kan skade eller ødelegge lett inn i en ulykke. Strekkmerker forekommer hos ungdom blir mindre synlige over tid, og krever som regel ingen behandling. I andre tilfeller, hvis strekkmerker er en bekymring, er de følgende behandlinger kan være forsøkt, men ble ikke vist seg å være effektivt i alle tilfeller: