Svangerskaps pemfigoid - bilder

Svangerskaps pemfigoid - bilder

copyright:
dermnetnz.org

"Oversatt av Google Oversetter
Vennligst unnskylde feilene til språk"

Svangerskaps pemfigoid - er en sjelden autoimmun bulløs dermatose av svangerskapet.

Sykdommen ble opprinnelig kalt gestational herpes herpetiform basert på morfologiske trekk ved blemmer, men begrepet er en misvisende benevnelse, fordi svangerskapsdiabetes pemfigoid ikke er i slekt eller knyttet til aktiv viral postherpetisk infeksjon eller en historie.

Svangerskaps pemfigoid - årsaker

pemfigoid gestationis er en autoimmun sykdom, som i utgangspunktet betyr at et individs immunsystem begynner reagerer mot hans eller hennes vev. Immunoglobulin G (IgG) autoantistoffer (kjent som PG faktor) forårsaket skade i svangerskapsdiabetes pemfigoid målet er et protein som kalles BPAG2 (også kjent som BP180), funnet i kjelleren membraner, som er området mellom epidermis og dermis (topp og midtre lag av huden). placenta er kjent for å være den viktigste kilden til foreldrenes antistoff og dermed kan representere en immunologisk mål under svangerskapet.

Svangerskapsdiabetes pemfigoid oppstår hos gravide kvinner. Det manifesterer typisk og i avanserte svangerskapet med plutselig innsettende kløende urticarielt papler og vesikler på magen og overkroppen. Kløe kan være så alvorlige, at du kan avbryte daglige aktiviteter. Skader kan skje når som helst under svangerskapet, men utvikles hovedsakelig i andre og tredje kvartal.

Symptomer kan oppstå i svangerskapet, men også sfirsutul umiddelbar levering. Svangerskapsdiabetes pemfigoid forsvinner vanligvis spontant i løpet av noen uker eller måneder etter at delivrenta enda tidligere om sykepleie brystet. Utholdenhet av sykdomsaktivitet er beskrevet selv etter et par år etter fødselen. Sykdommen kan utløses ved bruk av prevensjon og menstruasjon, og oppgaver i tiden fremover.

Svangerskaps pemfigoid - Behandling

Hovedmålet med behandlingen er å lindre kløe, forebygge dannelse av blemmer og behandle sekundære infeksjoner. blir Aktuelt kortikosteroider brukes samtidig i mild sykdom, orale kortikosteroider er nødvendig i større saker. Oral antihistaminer kan brukes til å lindre kløe.

I de fleste tilfeller, svangerskapsdiabetes pemfigoid leges spontant i løpet av få dager. Komplikasjoner er sjeldne, men kan omfatte: