Xanthomas - bilder

"Oversatt av Google Oversetter
Vennligst unnskylde feilene til språk"

Xanthomas - er hud lesjoner forårsaket av fett opphopning i makrofager, immunceller fra huden og sjelden i fettlaget under huden.


Xanthomas - årsaker

Enkelte typer xanthoma er en indikasjon på lipid metabolisme lidelser (f.eks hyperlipidemi, eller fettstoffer i blodet), hvor de kan være forbundet med økt risiko for koronar hjertesykdom og av og til med pankreatitt.

Det er flere underliggende forhold, xanthomas er forårsaket av en forstyrrelse i lipid (fett) metabolisme. Siden lipider er uløselig i vann sammen med proteiner til å danne forbindelser som kalles lipoproteiner. Avhengig av størrelse og vekt, er vanlige lipoproteiner klassifisert som chylomikroner, svært lav tetthet lipoprotein (VLDL), lav tetthet - lipoprotein (LDL) og high density - lipoprotein (HDL). De har alle en viktig rolle i å opprettholde kroppens metabolske funksjon.
Endringer i lipoproteiner kan være resultatet av en genetisk defekt (f.eks hyperlipoprotenaemia primær) eller fra noen underliggende systemisk lidelser som diabetes, hypotyreose, nefrotisk syndrom eller underliggende disse sykdommene kan føre til høye nivåer av visse lipider og lipoproteiner , som manifesterer deretter som huden xanthomas.

Xanthomas - Behandling

Hovedmålet for behandling for xanthomas er å identifisere og behandle lipidforstyrrelser. I mange tilfeller vil behandling av lidelser reduserer eller løse xanthomas. I tillegg reduserer behandling av hyperlipidemi risikoen for hjertesykdom og hypertriglyseridemi å hindre pankreatitt behandling.

Kirurgi eller lokale ødeleggelse metoder kan brukes til å fjerne xanthomas ikke løse spontant eller med behandling. Xanthoma disseminatum påvirker vitale organfunksjoner kan behandles med kjemoterapi medikamenter eller strålebehandling.

Xanthomas Behandlinger inkluderer: