Eggstokkref - bilder

 

"Oversatt av Google Oversetter
Vennligst unnskylde feilene til språk"

Eggstokkref - kreft som former i vev av eggstokkene hos kvinner.

Eggstokkene er kvinnelige reproduktive glands ligger på hver side av livmoren (orgelet der en baby vokser og utvikler seg under svangerskapet). Eggstokkene produserer østrogen og progesteron (kvinnelige hormoner). Eggstokkene produserer også, egg (kalt oocytter). Ovarian kreft utvikler seg når normale eggstokkreft cellene begynner å vokse ukontrollert og produsere ondartede svulster i ett eller begge eggstokkene.

Eggstokkref - årsaker

Eggstokkreft kalles "silent killer" fordi symptomene ikke eksisterer før sykdommen har avanserte og sjansen for helbredelse eller remisjon er liten. Men følgende symptomer er mye mer sannsynlig hos kvinner med eggstokkreft enn kvinner i den generelle befolkningen. Disse symptomene inkluderer:

Kvinner med eggstokkreft rapporterer at symptomene er vedvarende og representerer en endring fra normalt for kroppen sin. Frekvens og / eller antall slike symptomer er sentrale faktorer i diagnostisering av eggstokkreft. Flere studier viser at selv tidlig stadium eggstokkreft kan produsere disse symptomene. Kvinner som har disse symptomene nesten daglig i mer enn noen uker, bør rådføre seg med lege, helst en gynekolog. Spør medisinsk vurdering kan føre til påvisning av sykdommen så tidlig som mulig. Tidlig diagnose er scenen assosiert med bedre prognose.

Eggstokkref - Behandling

Den nåværende behandling av eggstokkreft er basert på en kombinasjon av kirurgi med kjemoterapi pluss strålebehandling noen ganger.