Hodgkin lymfom kreft - bilder

 
Hodgkin lymfom kreft - bilder

copyright:
wikimedia.org

"Oversatt av Google Oversetter
Vennligst unnskylde feilene til språk"

Hodgkin lymfom kreft - en kreft i immunsystemet er en form av malignt lymfom karakteriseres av progressiv vekst og smertefri lymfeknuter, milt og generelt det lymfoide vev.

Hodgkin lymfom kreft - årsaker

Pasienter med Hodgkins lymfom kan ha følgende symptomer:
* Nattesvette
* Uforklarlig vekttap
* Lymfeknutene: Det vanligste symptomet på Hodgkin lymfom er en smertefri utvidelse av ett eller flere lymfeknuter.Lymfe føler at de har gummi og unfla betraktelig.Lymfeknuter i brystet er ofte påvirket og kan sees på en kiste røntgenbilde.
* Splenomegali: Spleen utvidelse forekommer i ca 30% av personer med Hodgkins sykdom.Utvidelse, er imidlertid sjelden massive og milt kan svinge under behandlingen.
* Hepatomegali: forstørrelse av leveren forårsaket av leverskade oppstår i ca 5% av tilfellene.
* Hepatosplenomegali forstørret lever og milt forårsaket av samme sykdom.
Smerte etter å ha drukket alkohol, selv om dette fenomenet er svært sjeldne.
* Ryggsmerter uspesifikke ryggsmerter (smerter som ikke kan vises, fordi det er bestemt av tekniske undersøkelse eller imaging) ble rapportert i noen tilfeller av Hodgkin lymfom.Den nedre del av ryggen er oftest rammet.
* Røde flekker på huden, lett blåmerker og flekker på grunn av lavt antall blodplater
* Symptomer: ca en tredjedel av pasienter med Hodgkins sykdom kan også systemiske symptomer, inkludert feber, nattesvette, uforklarlig vekttap

på minst 10% av den totale kroppsvekten i seks måneder eller en pasient med kløe mai mindre (kløe) på grunn av høyere nivåer av eosinofiler i blodet, eller fatigue (tretthet).Symptomer som feber, nattesvette og vekttap er kjent som B-symptomer, forekomst av feber, vekttap, og natt, noe som indikerer at stadium pasienten er, for eksempel, i stedet 2A 2B.
Fever Cycle: pasienter kan også ha en høy feber Pel-Ebstein feber kalt syklisk, eller bare "gå".Det finnes ingen retningslinjer for forebygging av Hodgkins sykdom fordi årsaken er ukjent eller multifaktoriell.En risikofaktor er noe som øker statistisk sjansene for å ha en sykdom eller tilstand.Risikofaktorer inkluderer:
* Kjønn: Mann
* Alder: 15-40 og over 55 år
* Family History
* Historien om mononukleose eller infeksjon med Epstein-Barr virus, en agent som forårsaker mononukleose
* Svekket immunsystem, inkludert HIV-infeksjon eller tilstedeværelsen av AIDS
* Utvidet menneskelig veksthormon aktivitet
* Exotoxins

Hodgkin lymfom kreft - Behandling

kirurgi, cellegift, strålebehandling, immunterapi.