Leverkreft - bilder

Leverkreft - bilder

copyright:
wikimedia.org

 

"Oversatt av Google Oversetter
Vennligst unnskylde feilene til språk"

Leverkreft - ondartet svulst i leveren.Vanligvis vises som en metastase fra en annen kreft, symptomer inkluderer tap av matlyst, svakhet, oppblåsthet, gulsott

og øvre abdomen ubehag.Det finnes to typer leverkreft: primitive leverkreft - leverkreft primitive er ganske sjelden i Europa og Amerika, som er mer vanlig i Afrika og Asia.Hepatocarcinomul, er den vanligste svulster i leveren, skjer det i 20% av et sunt leveren, hyppigst en pre-eksisterende leversykdom leveren nådd gi (skrumplever, kronisk hepatitt).
Symptomer og tegn - Hepatocarcinomul oversettes til en stor lever oppdaget ved palpasjon og en pseudo-smittsomme febril tilstand.Det fører til moderate smerter, som ligger i øvre abdomen.
Diagnose og evolusjon - kan bli diagnostisert på ultralyd,, scanografiei og ultralyd-veiledet leverbiopsi.Risikoen for metastaser, hovedsakelig lunge og ben er viktig.
Behandling - kirurgi ved å fjerne svulsten når det er mulig eller delvis hepatectomie.Det kan også vurdere en levertransplantasjon.Tidlig i former som ikke involverer kirurgi, kan behandlingen være basert på generell eller lokal kjemoterapi.Forebygging av leversvulster er basert på den

primitive kampen mot alkoholisme, vaksinasjon mot hepatitt B og C og behandling av kronisk hepatitt B og C.

Sekundær leveren kreft - det kan oppstå under noen annen kreft, derimot, er mer vanlig fordøyelsessystemet kreft (tykktarm, magesekk, bukspyttkjertel, galle) og gynekologisk kreft (livmor, eggstokker, bryster).
Symptomer og tegn - sekundær leverkreft kan oversettes til en endret tilstand gjennom en generell eller gulsott.Klinisk undersøkelse kan avsløre å berøre en stor nodulær lever («lever kastanje"), smertefull eller ikke.
Diagnose og behandling - Diagnosen er basert på ultralyd og biopsi scanografiei uunnværlig for å bekrefte oppnåelse av leveren.Behandling, hvis mulig, er kirurgisk (tumor ablasjon).I diffuse skjemaer ved hjelp av generell eller lokal kjemoterapi (injisere produktet inn et kateter settes inn i hepatiske arterie).