Cataract - bilder

Cataract - bilder

copyright:
wikimedia.org

Cataract - bilder

copyright:
wikimedia.org

"Oversatt av Google Oversetter
Vennligst unnskylde feilene til språk"

Cataract - i tilfelle av grå stær er clouding av linsen i øyet produserer. Dette resulterer i en uskarp, skyet.

Mange pasienter sier at deres visjon er som når du ser gjennom et skittent vindu. Katarakt utvikler ganske sakte i begynnelsen av de kanskje ikke merke endringer, visjon. Vanligvis katarakt kan skje i begge øyne, er det mulig å utvikle og et øye. Hvis det oppstår på begge øynene når ett øye kan være mer avansert enn den andre, er det fremskritt symmetrisk.

Cataract - årsaker

- årsaker - alderdom, fører aldringsprosessen å endre øyevevet. Andre årsaker kan skyldes andre medisinske tilstander, inkludert - diabetes eller visse operasjoner, røyking, bruk av steroider for lengre perioder.

Symptomer på katarakt:

- Uklart syn eller mørk

- En økt følsomhet for lys,

- Se om natten vanskelig, om sterkt lys blending oppstår

-Til de "glorier" rundt lys

- Dobbelt syn på ett øye.

- Trenger sterkt lys for aktiviteter som å lese ...

- Mykere farger til nyanser.

Cataract - Behandling

Den beste behandling er forebygging, er det best å fjerne de faktorer som øker risikoen for katarakt, for eksempel:

- Diabetes, røyking, høyt alkoholforbruk, fedme, overdreven eksponering for sollys og UV-stråler, eksponering for ioniserende stråling og røntgenstråling i kreft strålebehandling, bruk av medisiner som kortikosteroider.

Behandlingen - den mest effektive behandlingen for grå stær er kirurgisk inngrep, fjern linsen i øyet med en kunstig linse som vil bli plassert på samme sted.

Katarakt kirurgi gjøres under lokalbedøvelse, pasienten var bevisst hele operasjonen. Etter operasjonen er det en mulig ubehag i flere dager, kan fullstendig helbredelse av øyet ta opptil åtte uker.