Syfilis - bilder

"Oversatt av Google Oversetter
Vennligst unnskylde feilene til språk"

Syfilis - er en smittsom sykdom som overføres i 90% av tilfellene etter kjønn er forårsaket av en bakterie, Treponema pallidum.
Spirochaete Treponema er en blek, spiralformede formet bakterier.

Syfilis - tegn og symptomer

Primær syfilis

Primær syfilis er vanligvis ervervet gjennom direkte seksuell kontakt med en person som er smittet med syfilis eller Radul. Ca 10-90 dager etter første eksponering (gjennomsnitt 21 dager) er en hudforandring på stedet for kontakt, som vanligvis er på kjønnsorganene. Men det kan være hvor som helst på kroppen. Dette lesjon, kalles en sjanker , er en smertefri huden sår lokalisert på det punktet av eksponering, ofte på penis, vagina eller rektum. I sjeldne tilfeller kan det være flere lesjoner stede, selv om det er vanlig at bare en lesjon er synlig. Dette lesjon kan vedvare i 4-6 uker og vanligvis leges spontant.

Sekundær syfilis

Sekundær syfilis vanligvis vises 6-8 uker etter primær infeksjon (denne perioden begynner hvis de ikke riktig antibiotikabehandling i den første perioden). Det er mange ulike manifestasjoner av sekundær sykdom. Første utbrudd synes å være en rozeola - rosa flekker ofte usynlige, andre utbruddet av sekundær syfilis består et av små rødbrune høyde er ofte forbundet med kløe på stammen og ekstremiteter. Utslett kan innebære håndflater og fotsåler. I fuktige områder av kroppen (vanligvis vulva eller pungen), er utslett flat, bred, hvit, kjent som condyloma latum . Utslett kan også vises på kjønnsorganene eller munn. Alle disse lesjonene er smittsomme og bærer aktive organismer Treponema. En pasient er mest smittsom når han eller hun har sekundær syfilis. Andre vanlige symptomer på dette stadiet inkluderer feber, sår hals, sykdomsfølelse, vekttap, hodepine. Sjeldne manifestasjoner inkluderer en akutt meningitt som forekommer i ca 2% av pasientene, hepatitt, nyresykdom, hypertrofisk gastritt, ulcerøs kolitt, rektosigmoid masse, leddgikt, periostitis, optikusnevritt.
Sekundær Stage II følger en periode hvor motivet er smittet viser ingen tegn på infeksjon.

Latent syfilis

Latent syfilis er definert som å ha serologiske tegn på infeksjon, ingen tegn eller symptomer på sykdom. Tidlig latent syfilis defineres som å ha syfilis for to år eller mindre fra datoen for første infeksjonen, ingen tegn eller symptomer på sykdom. Sen latent syfilis er infeksjon i mer enn to år, men uten kliniske tegn på sykdom. Skillet er viktig både for terapi og risikoen for overføring.

Syfilis - Behandling

Behandling av syfilis er basert på forvaltning av penicillin, eller i tilfelle av allergi mot penicillin med tetracyclin. Dersom sykdommen behandles tidlig, en enkelt dose, er massiv penicillin tilstrekkelig for healing. Ellers må du kanskje følge behandlingen i flere uker. Behandlingen bør startes så snart som mulig for å unngå forurensing av andre mennesker.