Аналне фисуре - слике

 

"Превео Гоогле преводилац
молим вас, опростите грешке језика"

Аналне фисуре - Да ли је линеарна лезије или чира у слузокожу акутних Ректум овалне дну (чмара) То изазива бол током пражњењу црева. То је честа појава. Аналне фисуре довести до озбиљнијих услова.

Аналне фисуре - узроци, симптоми и знаци

Узроци

Аналне фисуре изазвали су повреде по години (трауме) у анални канал. Овај услов се може десити ако:

Такође можете Порођај узроци, трауме на анални канал. Током порођаја, неке жене аналне фисуре Развити. Такође може бити Пукотине услед дигиталним уметање (нпр., током године прегледа), страно тело убацивање или анални однос.

Зато што многи људи затвор или пролив, а да не аналне фисуре, многи стручњаци верују Постоје и други узроци аналне фисуре неколико. Неки људи имају прекомерну напетост у мају два прстена мишића (сфинктера) контролише ануса. Спољни анални сфинктер је под свесном контролом. Али интерни анални сфинктер је под свесном контролом белешку. Ова напетост мишића остаје под притиском или у сваком тренутку. Пукотина ако могу унутрашње сфинктер Развити Одмор постаје сувише висок притисак, спазам и смањења Изазивање проток крви ануса.

У неким случајевима, може бити пукотина услед које Кронова болест , Узроци запаљенских болести црева То крвава дијареја, абдоминални бол, грозница, губитак тежине, а фистула фисуре или у близини ануса.

Знаци и симптоми

Анална фисура води оштар бол, пецкање, гори бол током црева. Бол може бити озбиљна, може да потраје неколико сати.

Прслина може бити сврби. Они лако крваре или изазива често жућкаста течност пражњења. Можете видети мало црвених крвних мрља на ткиво светле неколико капи у тоалету или тоалет. Крв је одвојен од столице. Тамно црвене столице са тамном крвљу мешати са столици указује У супротном, вероватно инфламаторних болести црева или рака дебелог црева. У том случају требало би да контактирате лекара ако имате било каквих крварења.

Понекад Анална фисура година може се рана која неће Леци безболан и узрока који су крварења повремено, али без других симптома.


Дијагноза

Већина лекари могу да дијагностикују анални фисура на основу године Симптоми и испитивањем ануса. Обично, лекар види фисура нежно МОЖЕ одвајање задњицу.

Ваш лекар уради дигиталним ректалним прегледом маја са годину или инструмента (аносцопе) да испитају пукотине. Али, ако фисура изузетно болна, лекар ће чекати, обично док је почео да лечи Пре него што нови ректални испит да се искључи друге проблеме. Локални анестетик се користи може бити неопходно ако години је тренутан преглед.

Ако имате више пукотине у години ануса области, они могу да указују на могућност да су инфламаторне црева Други услов би претрага болести, сифилис, ослабљени имуни систем, туберкулозе, ХИВ инфекција, или анални рака. Уз мидлине пукотине се јављају највише, изнад или испод ануса.

Аналне фисуре - Лечење

Највише се може лечити пукотина на кући потапањем у топлу плиткој води од цеви (Ситз купатило) за 2 или 3 пута дневно, Повећање влакно дијета и лаксативи за затвор Узимајући. Иако су бол и лечење нит су потребне недеље да се потпуно опорави неколико. Понекад фисуре лечи без третмана.

То је добро имати Дијета која није била затвор, на основу влакана и воде за пиће или других течности ће, такође, да столица лакше да прође и мекше.

Можете користити маст без рецепта, а на основу Тос претрага у цинк оксид, Анусол, или 1% хидрокортизона да би умирили анални ткива. Докази указују на Ситз купатила, али да дијеталних влакана и да помогну боље од креме.

То такође може сматрати операције ако се симптоми Лекови Не заустави и не излечи. Највише се користи операција је бочна унутрашње сфинцтеротомие.