Хемороиди - слике

"Превео Гоогле преводилац
молим вас, опростите грешке језика"

Хемороиди - Да ли су отечени и упала вене око ануса или ректума испод. Ректум је последњи део црева који води до ануса.

Спољни хемороиди налазе испод коже око ануса. Унутрашње хемороиде развија у доњем ректум. Унутрашње хемороиде може вири кроз анални отвор. Највише хемороида пролапс вратити у ректум од себе.

Хемороиди - узроци, симптоми и знаци

Узроци

Анални или ректални вена изазива хемороиде. Неколико фактора може да изазове овај оток, укључујући:

Други узрок хемороида је слабљење везивног ткива у ректум и анус који се јавља са старењем.

Трудноћа може да доведе до хемороида повећањем притиска у абдомену, што може повећати вене у доњем ректум и анус. За већину жена, хемороиди због трудноће нестаје после порођаја.

Знаци и симптоми

Најчешћи симптом унутрашње хемороиде је светло црвена крв у столици, на тоалет папиру или у тоалету. Унутрашње хемороиде нису болне пролапс обично нису. Хемороиди пролапс често цаузеза бол, нелагодност и анални свраб.

Крвних угрушака може формирати у спољашњи хемороиди. Угрушак крви у вену се зове тромбозе. Тхромбосед спољни хемороиди узрок крварења, болне отеклине или грудву око ануса. Када угрушак крви раствара, вишак коже се оставили за собом. Кожа може да постане иритира и изазвати свраб.

Прекомерно напрезања, трљање, или чишћење око ануса могу бити симптоми као што су свраб и иритацију горе.

Хемороиди нису опасни. Симптоми обично нестају после неколико дана, а неки људи немају симптоме хемороиде.


Дијагноза

Лекар ће испитати ануса и ректума да утврди да ли особа има хемороиде. и хемороиди симптома су сличне симптоме других проблема као што су пукотине анорецтал, апсцеси, брадавице и полипи.

Лекар ће обавити физички преглед да изгледа за хемороиде видљив. Дигитални ректални испит са рукавицама прстом, намазали и анусцоп може бити да видите ректума.

Детаљних процена и правилне дијагнозе од стране лекара је важно сваки пут када особа крварење из ректума или крв у столици. Крварење може бити симптом и других болести дигестивног, укључујући и дебелог.

Додатних испита се може извршити искључити друге узроке крварења, нарочито код људи од 40 година или старији:

Хемороиди - Лечење

једноставна исхрана и промене начина живота често се смањи оток и ублажи симптоме хемороида хемороиде. Једе исхрана богата влакнима може да столице мекше и лакше за кретање, смањити притисак на хемороида услед напора.

Влакана се налази у биљкама. Људско тело не може да свари влакна, али влакана помаже да се побољша варење и спречавају затвор. Добри извори влакана су воће, поврће и интегралне житарице.

Лекари могу да сугеришу и узимање омекшивача столице или групно лакши суплемент као што су псиллиум (Метамуцил) или метхилцеллулосе (Цитруцел).

Друге промене које могу да помогну ослободити симптома хемороида укључују

креме и супозиторије могу привремено олакшати бол и свраб хемороида. Ови третмани би требало да се користе само за кратко време, јер дуготрајна употреба може да оштети кожу.

Ако кући третмана не да ублажи симптоме, лечење може бити неопходно када се обавља у канцеларији лекара или болнице. Амбулантно лечење за унутрашње хемороиде укључују:

велики спољни хемороиди унутрашње хемороиде, или не реагује на друге третмане може да се хируршким путем уклоњена.