Хепатитис - слике

Хепатитис - слике

copyright:
s3.images.com

Хепатитис - слике

copyright:
wikimedia.org

Хепатитис - слике

copyright:
blogs.webmd.com

Хепатитис - слике

copyright:
wellcome.ac.uk

"Превео Гоогле преводилац
молим вас, опростите грешке језика"

Хепатитис - Година је упала (иритацију и отицање) од јетре изазване од хепатитиса А.

Хепатитис - узроци, симптоми и знаци

Узроци

Хепатитис А је посебно столице и крви заражене особе око 15-45 дана пре симптоми дана и прве недеље болести.

Можеш хепатитис ако:

Фактори ризика укључују:

Знаци и симптоми

Симптоми обично 2-6 недеље након излагања хепатитиса А. Они су обично благе, али може потрајати и до неколико месеци, нарочито код одраслих.

Симптоми укључују:


Дијагноза

Ће лекар извршити физички преглед да откријете да сте јетре Увећана године.

Хепатитис серолошких тестова показују маја:

Хепатитис - Лечење

Не постоји никакав посебан третман за хепатитис А. Одмор је препоручује за време акутне фазе болести Симптоми Када је озбиљна. Људи са акутним хепатитисом треба да избегавају алкохол и токсичне супстанце које на било јетре, укључујући и ацетаминофен (парацетамол).

масне хране узроци могу повраћање, секрета из јетре Зато је потребно да се свари масти. Масне намирнице које Тос треба да избегавати у току акутне фазе БИТИ.

Спречавање

Најбољи начин да се спречи хепатитиса вакцине. Вакцина доступна од 1990-их је био, и здравље Стручњаци препоручују ће за путнике у Африци, Азији, Централној и Јужној Америци или источној Европи. Људи са алергијским одређеним условима и труднице је боље избегавати вакцину.

За Тос који нису вакцинисани, најбољи начин да се спречи инфекција са хепатитиса је добар и избегавање контаминиране хране Хигијена и воде, посебно када путујете у земље у којима је хепатитис А уобичајен.

Узимајући имуноглобулин (протеина који се бори инфекција), можете помоћи спречити хепатитис болест током епидемије године.