Антракс - слике

Антракс - слике
zoom

copyright:
www.nlm.nih.gov

"Превео Гоогле преводилац
молим вас, опростите грешке језика"

Антракс - Заразне болести је веома озбиљан То је бактерија изазвала - Бациллус антхрацис. Иако је антракс је болест углавном утиче на домаћим и дивљим животињама То, болести директно преко може да зарази људе или индиректном контакту са антраксом који носе животиња. Антракс се обично преноси са особе на особу Напомена Али у ретким неким случајевима може да буде заразан лесионал коже антракс. Најбржи начин да се антракса улази људског тела кроз кожу је Ране. Он може довести до инфекције једе контаминирана меса и или удисање спора.

Антракс - узроци

Узроци

Антракс се дешава у тлу, као споре Наравно антракса. Ткиво у успаване споре може остати током дугог периода година, док не нађу начин да се у дивље или домаће животиње домаћин ће Суцхе.

Симптоми

Три типа антракса постоје, сваки са различитим Симптоми и знаци. Симптоми се обично појављују у првих седам дана после инфекције је антарак.

1. Анрак кожа - је најчешћи и најчешћи. Са овим обликом антракса одговарајући третман је ретко фатална. Симптоми коже антракс су: свраб испупчења о развоју године подсећа на кожу Те године инсеката уједа. Брзо се развија у болну рану а шта није је црна.

2. Антракс Гастро - цревне Развити једући месо заражено форми ове године од заражених животиња. Симптоми: отечене лимфне чворове у врату, губитак апетита, мучнина, повраћање и тешких дијареја, у пратњи крви Понекад.

3. Плућне антракс - спорама антракса јавља када се удахне. Овај облик антракса је кобно у већини Чак и са адекватно лечење случајева је фаталан. Симптоми инхалације антракса у почетку је идентичан Тос дао грипа, бол у грлу, благо повишена температура са лошим осећањем. Али, како болест напредује на високу температуру у пратњи може да доведе до отежано дисање. Овај облик антракса на крају може довести до менингитиса.

Зато што је антракс веома рано болести дијагнозе и лечење озбиљне, али је од кључног значаја.

Антракс - Лечење

У зависности од старости и општег здравственог стања Најефикаснији третман започне што је пре могуће када. Генерално стандард је антракс Управа за лечење у року од 60 дана од годину дана или комбинација антибиотика антибиотика.

У случају удисања антракс Неки облици антракса не реагују на антибиотике.

Спречавање

Да бисте спречили инфекције, антибиотици се највише препоручује и избегавање заражених животиња.

Антракс вакцина
Тренутно антракс вакцина постоји, али није ефикасан сто до сто. Она може да узрокује различите нежељене ефекте, стога препоручује деци напомене, труднице и старији људи.