Лупус еритематозус - слике

   
Лупус еритематозус - слике

copyright:
cedars-sinai.edu

 

"Превео Гоогле преводилац
молим вас, опростите грешке језика"

Лупус еритематозус - Аутоимуно обољење се карактерише упала године у различитим ткивима тела акутне и хроничне И. У принципу, аутоимуних болести је изазвала када је тело ткива напада сопствено имуни систем. Имуни систем је дизајниран да се бори инфективне агенсе као бактерије и бактерије претрага. Начине на које имунолошки систем борби против инфекције је да производи антитела која Бацили напада. Пацијенти са лупус производе Абнормални крви антитела која циљна ткива на свој начин преузме тело, уместо инфективних микроба. Антитела и пратећих ћелија запаљења могу да оштете ткива тело Током, способност да утиче лупуса има низ ткива. У неким случајевима, лупуса изазива обољење коже може, бубрези, плућа, срце, зглобове и / или нервни систем.

Лупус еритематозус - узроци

Још један разлог за Абнормални системски аутоимунитета еритемски лупус активира тачно је непознат. Важну улогу Фактори може да репродукује следеће: Неки вируси, генетски наслеђују генима Фактори, ултраљубичасту светлост или одређеним лековима. Због генетске аутоимуних болести одређени фактори Развој МОГУ реуматоидни артритис претрага Ја, штитасте Поремећаји и - или лупус. Постоји поглед међу Неки научници који верују да имуни систем крене наопако Изазивање лупуса, услед спољних или ултраљубичасте светлости Фактори као што су вируси. Понекад, Симптоми лупуса убрзана или погоршало може бити након кратког периода излагања сунцу. Оно што је познато Неке жене са лупусом То могу да доживе погоршање симптома пре менструације. То показује ове године женски хормони имају важну улогу у овој болести.

Лупус симптоми и знаци:

Пацијенти са системски лупус еритематозус Развити различите комбинације МОГУ услови у одређеним органима. Генерални Симптоми укључују умор, повишена температура, болови мишића мале, артритис, губитак апетита, улцерисана уста и нос Неки, лица осип и коже "као лептир осип." Људи са лупус има необично осетљивост на сунчевој светлости. Још један симптом Може бити упалу слузокоже око плућа (Плеуритис) или срца (перикардитис). Остали симптоми претрага слаба циркулација у екстремитетима, као, прстима руку и ногу са излагања хладноћи - (Раинаудова Феномен - прст постаје плава или бела на ниским температурама). Компликације доводи до разних органа Погођени Органи и симптоми у вези Генерално фази болести. У принципу коже лупуса Понекад је ово манифестује што је довело до ожиљака. У облику дискоидан лупуса, само осип се бави и већина јављају на праве и често скалп главе, обично црвеном бојом. Дискоидан лупуса осип се најчешће безболан и Не Дај и свраб, али могу оставити ожиљке за трајно опадање косе изазива скалп То (алопеција), у тој области. У око 6% и 11% дискоидан лупуса Тос са системским еритемски лупус може да се развије. Генерално око 50% људи са системски лупус карактеристичним еритематозус осип зуба могу да развију црвена, равна лица преко моста носа. Због свог облика, то је обично назива "лептир осип као". Осип је безболна и не сврби. људи који имају лица осип генерално и остале органи због лупуса могу погоршати здравље кроз излагање сунчевој светлости упале.

Лупус Дијагноза:

Због разноврсности Симптоми више органа који су укључени Дијагноза се поставља једанаест критеријумима.

Једанаест критеријума се користи у ткиву дијагнозе системски лупус еритематозус су:

Други тестови могу укључити стопу седиментације и Ц-реактивног протеина, крви хемије, анализа ткива биопсија и телесним течностима, Органи Погођени Неки узорци из тесутриле (кожа, бубрези).

Лупус еритематозус - Лечење

Главни фактор у лечењу лупуса је да се заустави пропадање Побољшати Симптоми и Погођени органа, јер не постоји третман за стално системски лупус еритематозус . Третман за сваког пацијента индивидуално прописана, у зависности од степена оштећења. Тако Многи људи са блажим Симптоми може захтевати Интермитентна Лечење анти-инфламаторно. УМЕСТО погоршава са Бола, што је више погођена органа може захтевати високим дозама кортикостероида у комбинацији са другим лековима које потискује имуни систем. Док је болест активна лупуса људи са доста одмора и Примите треба да спавају. Утврђено је постоји тесна веза да је између сна квалитет и замор код људи са лупусом. Тос је веома важно за да пажљиво адресе квалитет спавања код људи који пате од лупуса, у комбинацији са неким Вежба за одржавање мишића и зглобова тона могуће. Анти-упални лекови се препоручује (НСАИЛ) који се користи у смањењу упале и бол у мишићима, зглобовима и другим ткивима. Антиинфламаторни лекови су аспирин, ибупрофен, напроксен и сулиндац. Неопходно је да покушамо да бисте сазнали који је неколико лекова оне најбоље дати одговор, да с обзиром анти-инфламаторни одговор на поједине варира од особе до особе. Кортикостероиди су моћнији анти-инфламаторним а затим се користи у смањењу упале и Враћање функцију када болест је активан. Кортикостероиди су користили нарочито унутрашње органе Када је погођена. Кортикостероиди могу бити орално или убризгава у зглобовима или других директно ткива. Мана је да озбиљни нежељени ефекти су кортикостероида даје у великим дозама за дужи период када. Нежељени ефекти кортикостероида су добијање на тежини, инфекције коже, проређивање костију, дијабетес, отицање лица и ткива некроза у великим зглобовима. + Лек који доказано да делује против ЈЕ лупус је - хидрокицхлорокуине (Плакуенил) је заправо лек против маларије. Стално Узимајући поново Спречити хидрокицхлорокуине ракете лупуса. Имуносупресивних лекова се користе за лечење људи са тежим манифестацијама системски еритемски лупус. Имуносупресивних лекова су метотрексат ткива, азатиоприн, циклофосфамида, цхлорамбуцил и циклоспорина. Све имуносупресивних лекова оштећења крвних зрнаца и озбиљно да може да повећа ризик од инфекције и крварења.