Овчије богиње - слике

Овчије богиње - слике

copyright:
wikimedia.org

Овчије богиње - слике

copyright:
wikimedia.org

"Превео Гоогле преводилац
молим вас, опростите грешке језика"

Овчије богиње - веома заразна болест коју изазива варицелла-зостриан. Болест доноси своје присуство осип и пликове на површини тела углавном на телу и глави. Овчије богиње испуштају на ваздух кроз кијањем и кашљањем оболелих лица и директним контактом са секретима из своје коже ерупције.

Овчије богиње - узроци

Главни знаци и симптоми овчијих богиња укључују:

Овчије богиње обично пролази кроз три фазе:

  1. Изглед отока / црвена или розе папулес које се протежу у различитим деловима тела током неколико дана.
  2. Ови пликови испуњени течношћу на први поглед, али након што достигне зрелост да побегне у одвод.
  3. Везикуле које дроби скалирање довести до споријег зарастања, у трајању од неколико дана, уз могућност сталног ожиљака.

Везикуле је вероватно да се деси за неколико дана. Ово доводи до могућности да истовремено све три фазе. Заражена особа може пренети вирус 48 сати пре прве осип и даље је заразан све док његово тело ће се красте.

Болести код деце који су здрави (не пате од других болести у исто време) је генерално лако. У тежи облик болести, осип може да се прошири по целом телу и могу формирати у грлу, очи и слузокожа уретру, ануса и вагине.

Један од заједничких компликација варичела је бактеријска инфекција подаци коже. Све богиње могу изазвати упалу плућа и енцефалитис ретко.

 

Овчије богиње и херпес зостер
Свака особа која је имала овчије богиње може да се болест зове херпес зостер . Када особа има овчије богиње, неке од варицелла-зостер вирус може остати у нервне ћелије. А онда после неколико година, вирус може да активирате и вратили на светлост дана, као херпес зостер.

Сада постоји вакцина за шиндру се препоручује за особе преко 60 година, ова вакцина видљиво смањује ризик од шиндре.

Овчије богиње дијагнозе

Дијагноза се обично врши испитивање осип. У случају сумње могу да се користе у лабораторијским тестовима крви или културе течност из пликова.

Овчије богиње - Лечење

Генерално здраве деце не треба било који медицински третман. Ваш лекар може прописати антихистаминици да ублажи свраб и смање.

Али за неке људе који имају повећан ризик од компликација због варичела, онда може бити преписаних лекова да скрате инфекције и да уклони ризик од компликација.