Ацродерматитис ентеропатхица - слике


Ацродерматитис ентеропатхица - је редак наследни поремећај у детињству као резултат немогућности да апсорбује довољне количине цинка у исхрани. Свако има недостатак цинка него Поте развијају исте симптоме болести.

Ацродерматитис ентеропатхица - узроци

Случај покреће ацродерматитис ентеропатија је генетски дефект који кодира мембрански протеин који служи за снимање цинка .

ентеропатија ацродерматитеи симптоми се јављају неколико месеци након престанка дојења после рођења. Ово је довело до бројних претпоставки, укључујући и оне које мајчино млеко има специфичан лиганда за цинка у млеку говеда не сопствени. Недостатак цинка може бити последица неадекватног уноса, малабсорбтиеи, претерано губитке или комбинација ових фактора.

Ацродерматитис ентеропатија Симптоми укључују промене на кожи, губитак косе, и пролив, црвени осип на кожи, коже око ноктију може бити црвене и отечене. Ова болест се не лечи, може довести до смрти током детињства.

Ацродерматитис ентеропатхица - Лечење

Суплементација цинком без комплетне ремисије у наследним ацродерматитис ентеропатија. Цинк допуну у износу од 30-150 мг дневно користе од стране људи са овим условом. Људи са ацродерматитис ентеропатија треба да надгледа лекаром како би се осигурало да су њихови прави цинк додатака и цинк додатака не изазива недостатак бакра.

Намирнице богате цинком: остриге, говедина, џигерица, бундевиног семена, Пецанс, бразилски ораси и