Актиничне кератозе - слике

Актиничне кератозе - слике
zoom

copyright:
wikimedia.org


Актиничне кератозе - такође познат као соларне кератозе, је мали чворић, грубо место јавља на кожи која је хронично изложено сунцу. Као актиничне кератоза, углавном у величини од 2-6 милиметара у пречнику (величина оловку и гумицу тачке). Оне су обично црвенкаста, са грубим текстуре и често имају жућкасто беле размера на врху.

Актиничне кератозе - узроци

Повреде дебитује као једва приметан грубо места на кожи, боље осећао него видео. Рани лезије које се осећа на палпацију расспарул, касније постати еритхематоус, дебљине плоче које могу да се крећу од

неколико цм. Лезије може остати непромењен годинама, може спонтано регрес или може напредак у лечењу инвазивних карцинома плочастих ћелија.

Актиничне кератозе - Лечење

Најбољи третман је избегавање излагања сунцу. Одговарајуће лечење је углавном бирају на основу броја лезија присутна и ефикасност. Лечење се састоји од две широке категорије: фармаколошко лечење и хируршке разарања. одобрила медицинска терапија спроводи четири агенти: 5-флуороурацила, имикуимод, Диклофенак гел и киселине Делта-анимолевулиниц ПСТ.